3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Yatalak annesinin boğazını kesti

Mersin'de yaşlı ve yatalak kadın, oğlu tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

Annesinin cesedinin yanına, "Annem acı çekiyordu, öldürdüm. Borcumuzu ödeyin" yazılı bir not ile borç listesi bırakan katil zanlısı, cinayeti işledikten 2 saat sonra evlerinin yakınında dolaşırken yakalandı.

Olay, Yenimahalle 5321 Sokak Özbaş Apartmanı'nda meydana geldi. Annesi Gülkız Durdu (71) ile birlikte yaşayan işsiz Yaşar Durdu (41), annesinin boğazını bıçakla keserek öldürdü. Annesini öldürdükten sonra 155 Polis İmdat ve 112 Acil Servis telefonlarını arayarak, annesini öldürdüğünü söyleyen Yaşar Durdu, cesedin yanına, "Annem acı çekiyordu, öldürdüm. Ben de öleceğim. Emekli maaşını alınca borçlarımızı ödeyin" yazılı bir not bırakıp kaçtı. Zanlı, balıkçıya, büfeye, simitçiye ve milli piyango bayisine borçlu olduğunu da bıraktığı listeye yazıp, evden çıktı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, yaşlı kadının cansız bedenine ulaşırken, suç aleti bıçağın da kadının yanı başına bırakıldığını fark etti. Yaşlı kadının cansız bedeni, olay yerine gelen ekiplerin çalışmasının ardından otopsi yapılmak üzere Mersin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Zanlının, kocasının emekli maaşını alan annesi Gülkız Durdu ile sık sık tartıştığı öğrenildi. Olayı duyduktan sonra Tarsus'tan gelen yaşlı kadının diğer oğlu ise, gözyaşlarına boğuldu. Polislerin güçlükle sakinleştirdiği adam, annesinin cansız bedenini teşhis etmek için morga götürüldü.

EVLERİNİN YAKININDA YAKALANDI

Bu arada, cinayet zanlısı Yaşar Durdu, cinayeti işledikten yaklaşık 2 saat sonra evlerinin yakınında dolaşırken yakalandı. Toros Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de yatalak hasta olan annesinin boğazını keserek öldüren oğlu, kendini de öldüreceği şeklinde not bırakarak kayıplara karıştı.

Yenimahalle 5321 sokak Özbaş Apartmanı'nda oğlu ile birlikte oturan Gülkız Y.'nin (71) evinden kavga seslerinin gelmesi üzerine polise haber verildi.

Eve gelen polis, Gülkız Y.'yi boğazı kesilmiş halde ölü buldu. Polis evde cinayeti Gülkız Y.'nin oğlu D. Y.'nin işlediğini yazılı bir not ele geçirdi.

D.Y., "Annem acı çekiyordu öldürdüm. Bende kendimi borçlarımızdan dolayı öldüreceğim. Belediyeden alacağımız var maaşımızı alın borçlarımızı ödeyin." şeklindeki notu bırakarak kayıplara karıştı.

Polis daha önce de Toros Devlet Hastanesi'nde cam kırdığı için işlem yaptığı D.Y'yi yakalamak için çalışma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 15:13:16
Güncelleme :22 Mart 2008 Cumartesi 15:13:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?