5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yatırımcılardan Aksoy'a ziyaret

KANADALI YATIRIMCILAR VALİ AKSOY'U ZİYARET ETTİ

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin'in mevcut konumu itibariyle potansiyeli olan bir kent olduğunu söyledi.

Yatırıma yönelik görüş alışverişinde bulunmak üzere Mersin'de bulunan bir grup Kanadalı, Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. Kanadalı yatırımcılara Mersin hakkında bilgi veren Vali Aksoy, Mersin'in potansiyeli yüksek bir kent olduğunu dile getirerek, “Mersin, yatırımcılar için cazip bir kent, potansiyeli olan bir kent, yani doğru yerdesiniz” dedi.

Doğu Akdeniz'in en önemli limanlardan birine sahip olan Mersin'in, karayolu, demiryolu, Organize Sanayi Bölgesi ve Serbest Bölgesiyle Türkiye'nin önemli illerinden biri olduğunu vurgulayan Aksoy, “Türkiye'nin ilk serbest bölgesi Mersin'de kuruldu. Yerli ve yabancı firmalar olmak üzere ticaret hacmi 2.6 milyar dolardır. Serbest Bölge, uluslararası ticaret yapmaya müsait bir alandır. Organize Sanayi Bölgesi'nde ise, 110 firma faaliyet göstermektedir. Yeni bir yer daha belirledik ve yeni yatırımlara hazırlanıyoruz. 3 yıldır faaliyette olan ve Ar-Ge çalışmaları yapan TEKNOPARK'ımız var. Bölgenin yatırım olanaklarını tanıtıp, yatırımcı çekmek amacıyla kurulan Çukurova Kalkınma Ajansı var. Umarım o bölgede yatırım yapmak isteyenleriniz olur” diye konuştu.

Mersin'in aynı zamanda önemli bir tarım kenti olduğunu ifade eden Aksoy, 406 bin hektar tarım arazisinde üretilen ürünlerin önemli bir kısmının ihraç edildiğini söyledi.

Mersin'in, tarihi, kültürel varlıkları ve doğa yapısıyla önemli bir turizm merkezi olduğunu ifade eden Aksoy, “Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi kapsamında 10 bin yatak kapasiteli, 2 golf sahası, kongre merkezi ve sağlık ünitesi gibi birçok birimi içinde barındıran büyük bir kompleksin yapımı devam ediyor. Burası sadece Tarsus'un ya da Mersin'in değil, aynı zamanda Doğu Akdeniz'in turizmdeki lokomotifi olacak” dedi.

Mersin'de 'bölgesel inovasyon çalışması' yapıldığını ve bu çalışma sonucu, 'tarım, tarıma dayalı sanayi', 'turizm' ve 'lojistik' olmak üzere 3 sektörün öne çıktığını kaydeden Aksoy, inovasyon çalışması ile önümüzdeki süreçte Mersin'in, ne yapması gerektiğini bilen ve o yönde çalışmalarını sürdüren bir kent olacağını vurguladı.

Mersin'in yakında havaalanına kavuşacağını da dile getiren Aksoy, Mersin-Tarsus arasında bir bölgede 'Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın yapılacağını ve bu konuda çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Ekonomik krizle ilgili soru üzerine bir değerlendirme yapan Vali Aksoy, “Türkiye, krizden diğer ülkeler kadar etkilenmedi. İhracatta hafif düşüşler yaşandı. Ancak ekonomi çok ciddi anlamda etkilenmedi. Mersin'de ise, ihracatta düşüş yaşanmadı. Bunun nedeni de ihracatın tarım ürünleri, sebze ve meyve ağırlıklı olmasıdır” şeklinde konuştu.

Mersin'in, gerek limanının gerekse sanayi bölgesinin varlığından dolayı göç almış bir kent olduğunu da hatırlatan Aksoy, bu durumun avantaja dönüştürülebileceğini vurgulayarak, şöyle devam etti; “Burada yatırım yapmak isteyenler için işgücü bulmak sorun olmayacaktır. Turizm sektörünü ve Organize Sanayi Bölgesi'ni geliştirmekteki amacımız da işsizliği azaltmaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 09:59:03
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 10:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?