2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yatırımcının önündeki engel: Kaçakçılık

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Mustafa Güler, Mersin Serbest Bölgesi’ne yönelik sürekli kaçakçılık olaylarının gündeme getirilmesinin bölgedeki yatırımcıları kaçırdığını söyledi.

Güler, yaptığı açıklamada, Türkiye’deki 21 serbest bölge içinde kamuya ait en büyük serbest bölge konumundaki Mersin Serbest Bölgesi’nde zaman zaman meydana gelen kaçakçılık olaylarının "bütünün bir parçası" olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

Kaçakçılığın her yerde, her serbest bölgede olduğuna dikkat çeken Güler, "Kaçakçılık sadece Mersin Serbest Bölgesi’nde olmuyor. Ama sadece Mersin’de oluyor gibi sürekli olarak basında haberler çıkıyor. Mersin günah keçisi yapıldı. Bu büyük bir haksızlık" dedi.

Bu tür haberlerin Mersin’i, Mersin Serbest Bölgesi’ni olumsuz etkilediğini ifade eden Güler, "Son 5 yılda işletmelerin yarısına yakını kapandı. 7 bin 500 kişinin istihdam edildiği Mersin Serbest Bölgesi’nde çalışan sayısı 5 bine düştü. Metrekaresi 1.5 dolar olan işyeri kiraları 1 doların altına geriledi" diye konuştu.

Kaçakçılığın ise kamu görevlisi katkısı olmadan yapılamayacağını savunan Güler şunları söyledi:
"Kamu görevlisi olmadan kaçakçılık olmaz. Önce kamu görevlilerine bakılmalı, katılımı önlenmeli. Kaçakçılık varsa hukuk içerisinde cezası da mutlaka verilmeli. Ancak bakıyoruz, bir Bufalo Operasyonu’nda, bir Hasat Operasyonu’nda tutuklamalar oldu ama bunlardan cezaevinde olan kimse yok."

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 11:19:44
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 12:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Özden IP: 193.192.98.xxx Tarih : 27.04.2005 12:34:22
Mersin hakkında yapılan haberler büyük oranda siyasaldır. Haberde belirtilediği üzere her serbest bölgede bu tip kaçakçılık olmasına rağmen bu tip haberler ya atlanıyor ya da çok küçük ve önemsiz bir şekjilde geçiştiriliyor. Mersinin üzerine bu şekilde saldırmalar kime ne kazandırır bilinmez ama kaybeden bir kent ve aslında bu ülke olmaktadır. Kaçakçılık varsa bunun sorumluları kesinlikle kaçakçılığa izin veren ve göz yumanlardır.