3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Yayla Şenliğine yoğun ilgi

Mersin'in Silifke ilçesinde İmamuşaklılar Derneği'nin bu yıl 4.'sünü düzenlediği yayla şenliği Çeliktepe'de yapıldı.

İmamuşaklılar Derneği Başkanı Ahmet Dölek, 4. Geleneksel İmamuşaklılar Yayla Şenliği'nde yaptığı konuşmada, düzenlenen şenliklerle yöre insanlarının kaynaşmasının sağlandığını belirtti.

Dölek, "Şenlikler yöre insanının yaylada buluşma adresi olarak görünür. Festivalle birlikte halk oyunları oynanır, maniler söylenir, yöresel giysiler sergilenir. Ayrıca yeni nesillere bu şekilde kültürümüz aktarılır. Yayla kültürü bölgenin yaşamını etkileyen önemli unsurlardan biridir. Yaylalar da, yaylalara çıkış da, yaylalardan iniş de bu kültürün birer parçalarıdır. Hayvancılığın azalması nedeniyle klasik yayla kültürünün değişmesi ile birlikte yayla şenlikleri son yıllarda büyük önem kazanmıştır. Şenliğimize katılan tüm davetlilere teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan da, bu şenliğin geçmiş yıllardan miras kaldığını belirterek, "Bu geleneği yaşatacağız ve bu toprak sevgisini, komşu ve akraba bağlılığını, bu türlü sosyal, kültürel etkinliklerle gelecek nesillerimize aşılayarak kültür değerlerimizi kaybetmemek için bu etkinlikleri devam ettirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural ise, "Türkiye'nin her yerine yayılmış olan bu ailemiz, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne, devletin birliğine, ezanımıza ve bayrağımıza saygılı ve de bağlı, Türk devletinin milleti ile bütünleşerek hür yaşaması ve bağımsızlığı noktasında daima hassasiyet göstermiş olan, hiçbir zaman devlete karşı eşkıyalıkta, millete karşı ihanette bulunmamış olan temiz ve dürüst bir aile olarak tanıdığımız İmamuşaklıların düzenlediği yayla şenliğinde bulunmaktan dolayı son derece mutluyum" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ise, bölgede Ağustos ayının "İmamuşaklılar ayı" ilan edildiğini ifade ederek, "Burada hemşehrilerimle buluşmaktan dolayı onur duydum. İmamuşaklılar'la birlikte 4. yayla şenliğinde bir araya gelmenin sevincini yaşıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra şenliğe katılanlara yöresel yemekler ikram edilirken, şenliğe katkıda bulunanlara plaket ve onur belgeleri verildi. Şenlik yerel sanatçıların söylediği şarkılarla devam etti. 4. Geleneksel İmamuşaklılar Yayla Şenliği'ne; AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan, MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural, CHP Mersin Milletvekili Alirıza Öztürk'ün yanı sıra; Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur, Atakent Belediye Başkanı Osman Ünal, Taşucu Belediye Başkanı Ali Şahin, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Arslan Türe, MHP Silifke İlçe Başkanı Yaşar Tebelleş, CHP Silifke İlçe Başkanı Taner Çabuk, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 14:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?