5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yaz futbol okulu start aldı

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi tarafından açılan 5. Yaz Futbol Okulu, 350 sporcuyla Akbelen Koray Aydın Stadı'nda çalışmalarına başladı.
Toroslar Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen, Yaz Futbol Okulu'nda öğrenciler ilk antrenmanlarını yaptı.

Futbol Okulu'nun açılışını yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin'in önemli bir spor kenti olduğunu belirterek, Toroslar Belediyesi olarak kendilerinin de spor tesislerine ve sporcu yetiştirilmesine büyük önem verdiklerini söyledi.

Toroslar Belediyesi olarak her yıl yaz mevsiminde değişik branşlarda kurslar düzenlediklerini hatırlatan Tuna, "Amacımız, hem gençlere spor yapma imkanı sağlamak hem de başarılı sporcular yetiştirmektir. Bu olay çocuklarımıza verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Çocuklarımıza ve gençlerimize böyle güzel ortamlar sunarak onların gelecekte çok daha başarılı olacaklarına inanıyorum. Toroslar Belediyesi olarak yalnız futbol değil, sporun her alanında gençlere spor yapma imkanı sağlıyoruz” dedi.

Futbolcuda aranan en önemli özelliğin disiplin ve ahlak olduğunu vurgulayan Tuna, bunu da çocukların en sağlıklı bir şekilde yapacaklarına inandığını belirterek, “Her yıl düzenlediğimiz futbol okulumuzun bu yıl 5.sini açtık. Amacımız bu sezonda çocuklarımızı hocalarımızın nezdinde hem eğitip hem de hoşça vakit geçirmelerini sağlamaktır. Futbolcuda aranan en önemli özellik, ahlak ve disiplindir. Bunu da çocuklarımızın en sağlıklı bir şekilde yapacağını biliyor ve istiyoruz. Gelecekte inşallah bu çocuklarımız, Türk futboluna bir yıldız olarak kazandırılacak. Bunda da bir katkımız olursa, Toroslar Belediyesi ve hocalarımız olarak onur ve şeref duyarız. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı sağlıklı, topluma faydalı bireyler ve iyi sporcular olarak yetiştirmek futbol okulumuzun amacıdır. Çocuklarımızın, yaz tatilinde boş zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirmeleri açısından bu tür etkinlikleri daha da arttırma gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

Toroslar Belediyesi tarafından kursa katılan her öğrenciye ücretsiz forma verilirken, antrenmanlar haftanın 5 günü, 3 antrenör gözetiminde gerçekleştirilecek. Güneykent Anafartalar Spor Kompleksi'nde sürdürülecek olan idmanlara katılmak için sporcular, belediye tarafından ücretsiz olarak tahsis edilen servis araçlarından da yararlanabilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 10:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?