5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yaz Spor Okulu'na yoğun ilgi

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi tarafından yaz döneminde başlatılan futbol okulunda 700 çocuğun spor yapma imkanı bulduğunu bildirildi.

Uyguladıkları spor eğitimi kampanyası ile sosyal kaynaşmaya da katkı sunduklarını belirten Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, açtıkları yaz futbol okuluyla çocukların spora yönlenmesini sağladıklarını söyledi.

Bugüne kadar 700 çocuğun müracaat ettiği yaz futbol okulunun Toros Devlet Hastanesi güneyinde bulunan Seyfi Ali Türkoğlu-Şafak Erdur futbol sahası ve Çay Mahallesi'nde bulunan futbol sahasında devam ettiğini kaydeden Türk, "Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın en etkin yolu, onları sosyal etkinliklerle buluşturmaktır. Bu etkinlikler, aynı zamanda yardımlaşma, paylaşma, sorumluluk alma, ekip çalışması yapma gibi kişisel gelişimin temel prensiplerinin gelişmesine yardımcı olur. Biz Akdeniz Belediyesi olarak çocuklarımıza ve gençlerimize karşı sorumluluklarımızı biliyoruz. Bu nedenle onlara yönelik bu tür etkinlikleri arttırarak sürdüreceğiz. Bütün anne-babaları; çocuklarına, yetenekleri doğrultusunda sportif, kültürel ya da sanatsal etkinliklere katılmaları yönünde teşvik edici olmaya çağırıyorum” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 17:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?