5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yazıcı'dan Başkan Özcan'a ziyaret

RUM ORTODOKS METROPOLİTİ YAZICI'DAN BAŞKAN ÖZCAN'A ZİYARET

Halep, İskenderun ve Mersin Rum Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı ile Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Coşkun Teymur, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı ziyaret etti.

Mersin'e ikinci kez geldiğini, kenti çok düzenli ve temiz bulduğunu ifade eden Yazıcı, genel anlamda da Türkiye'nin ileriye doğru gözle görülür çok büyük atılımlar yaptığını belirtti. Doğu-Batı uygarlığı arasında bir köprü görevi yürüten Türkiye'nin, her zaman ve her konuda başarılı olmasını temenni ettiğini kaydeden Yazıcı, “Bizler de cemaatimizin Türkiye'de çok iyi, rahat ve huzurlu olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duymaktayız. Dünyadaki tüm Hıristiyan cemaatin yaşadığı huzuru, Türkiye'de yaşayan cemaat de yaşamaktadır ve bundan dolayı tüm Türk yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, üçüncü dönem belediye başkanlığı görevinde bulunduğunu hatırlattı. 10 yıl boyunca Mersin'e temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kültür, sanat ve spor alanlarında da önemli katkılar sunduklarını ifade eden Özcan, “Mersin'i bir kültür, sanat ve spor kenti yaptık. Bunun sonucunda da kentimizde sevgi, barış ve kardeşlik duyguları daha da yoğunlaştı. Mersin, farklı din, dil ve ırktan yaşayan insanların oluşturduğu bir kent. Bu özelliği ile kozmopolit bir yapıya sahip. Ancak bu farklılıkları hepimiz birer zenginlik olarak görüp, kardeşçe ve huzur içinde yaşamaktayız” diye konuştu.

Mersin Mezarlığı'nın bile 3 büyük dine mensup vatandaşların mezarlarından oluştuğunu kaydeden Özcan, “Mersin Mezarlığı'nda Hıristiyan, Musevi ve Müslümanlar bir arada yatmaktadır. Bu özelliği ile Mersin Mezarlığı Türkiye'de bir ilki teşkil etmektedir” Şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin son 10 yılda hayata geçirdiği önemli projeler hakkında da bilgi veren Başkan Macit Özcan, Metropolit Pavlus Yazıcı'ya günün anısına bir plaket takdim etti.

RUM ORTODOKS METROPOLİTİ YAZICI'DAN BAŞKAN ÖZCAN'A ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 17:00:04
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 20:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?