5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yedek lastikte esrar ele geçirildi

Mersin'de, bir aracın yedek lastiği içine gizlenmiş halde 8 kilo 212 gram toz esrar maddesi ele geçirildi. Polis, olayla ilgili 4 kişiyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, yapılan bir ihbarı değerlendiren polis, Mersin Serbest Bölgesi civarında yer alan otoban gişelerinde bir aracı durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada aracın bagajında yer alan yedek lastiğin içine gizlenmiş vaziyette 40 ayrı paket halinde toplam 8 kilo 212 gram toz esrar maddesi ele geçirildi.

Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alınırken, zanlıların birinin üst aramasındaysa 8 adet uyuşturucu ve uyarıcı nitelikte sentetik Captagon tablet ele geçirildi. Zanlılar, "uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu madde nakletmek, uyuşturucu veya uyarıcı nitelikte sentetik madde bulundurmak" suçlarından haklarında hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte mahkemeye sevk edildi. 4 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan Hatay'dan Mersin'e gümrük kaçağı emtia getirileceği ve söz konusu malların Mersin ve KKTC'de piyasaya sürüleceği ihbarını alan Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, operasyon için düğmeye bastı.

Yapılan operasyonda 1 kişi gözaltına alınırken, gümrük kaçağı 185 adet değişik markalarda cinsel gücü arttırıcı hap, 201 adet cinsel içerikli jel, 97 adet cinsel içerikli toz madde, 30 paket gümrük kaçağı sigara, 3 adet değişik markalarda gümrük kaçağı çeşitli markalarda cep telefonu ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlı, çıkartıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü tarafından sigara kaçaklığıyla ilgili yürütülen çalışmalarda ise 1 şahsın daha önce temin etmiş olduğu gümrük kaçağı sigaraları değişik tarih ve zamanlarda Mersin'de semt pazarlarında piyasaya süreceğini öğrenen polis, operasyon düzenledi. 280 adet gümrük kaçağı puro, bin 50 paket değişik markalarda kaçak sigaranın ele geçirildiği operasyonda gözaltına alının zanlı, çıkartıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mersin İl Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, suç ve suçlularla mücadeleyi büyük bir kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi. Ekizer, bu konuda kamuoyunun olduğu kadar basının da desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 17:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?