3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Yemekçilik çalışanları dernek kurdu

Mersin Yemekçilik Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YE-ÇA-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Cuma Kırmaz, yemekçilik sektörü çalışanlarının birbirine kenetlenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kırmaz, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde yaptığı açıklamasında aşçılık, lokantacılık ve garsonluk gibi mesleklerin de derneği olmasına karşın, kendilerinin geniş bir topluluğa hitap ettiklerini söyledi.

Türkiye'de tabldot yemekçiliğin giderek yaygınlaştığını kaydeden Kırmaz, "Tabldot yemekçilik alanında çalışan tüm kişilere; kültürel, sosyal ve ekonomik dayanışma amacıyla bunların işyerlerinde daha verimli olabilmeleri, iş verenle daha düzenli olabilmesi için her durumda gerekli desteği vermek için derneği kurduk" dedi.
Kırmaz, üyeler arasında birlik ve beraberliğin sağlanmasının yanında dernek üyelerinin zorunlu ihtiyaçlarının, mal ve hizmetlerle karşılanıp, kısa vadeli kredi ihtiyaçlara cevap vermeye çalıştıklarını belirtti.

Cuma Kırmaz, dernek üyelerinin devlet, işveren ve şahıslarla olan sorunlarını tespit edip, söz konusu sorunlara da çözüm üretmenin de amaçları arasında yer aldığına dikkat çekerek, bu noktada da vakıf veya federasyonlaşma yoluna gitmeyi düşündüklerini ifade etti.

Yemekçilik sektöründe ihtiyaç duyulan kalifiye eleman ihtiyacını da karşılayarak, bilinçli ve kaliteli hizmet sunumunun yanında çalışanla iş veren arasındaki dayanışmayı da sağlamak istediklerini dile getiren Kırmaz, derneğin belirtilen amaçlar doğrultusunda da çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 17:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?