4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yengeç dolu gölde yarış!

YENGEÇ DOLU GÖLDE PARA İÇİN KOŞTULAR

Mersin'in Silifke İlçesine bağlı Taşucu beldesinde, 30 Temmuz- 1 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Taşucu Çevre Festivali kapsamında 'Mavi Yengeç Koşusu' yapıldı.

Kuğu Gölü'nde gerçekleştirilen etkinlikte yarışmacılar yengeçlerin bulunduğu 600 metrelik mesafeyi yalın ayak koşarak geçti. Biri bayan 48 kişinin koştuğu yarışmanın galibi 50 yaşındaki Fuat Doğrul oldu. Yarışma sonunda bazı sporcular baygınlık geçirdi.

Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, bu yıl ilk defa düzenlenen Mavi Yengeç Koşusu'nun geleneksel hale getirileceğini belirterek, Göksu Deltası'nın tanıtılması için benzer etkinlikleri önemsediklerini söyledi.

Deniz, Paradeniz ve Akgöl arasında oluşan Kuğu Gölü'nün yengeçlerin yaşam alanı olduğunu belirten Açıkbaş, şöyle konuştu: "Yarışmaya 48 sporcu katılıyor. Bu zorlu maratonu yalın ayak, yengeçlerin arasında, balçık içinde ortalama dize kadar gelen bir suyun içerisinde koşarak 600 metrelik bir parkuru tamamlayacaklar. Mavi yengecin Köyceğiz Dalyan'da bulunduğu söylenir ama asıl ana vatanı Göksu Deltası'dır. Burada restoranlarımızda çok miktarda tüketiliyor. İçinde barındırdığı kalsiyum, mineraller çok

yüksek her derde deva. Mavi yengecin yenilme mevsimine de dikkat etmek lazım. Yengeci sadece Silifke Taşucu'nda bulabilirsiniz. Zaten bunu kasalarla alıp başka yerlere nakletmek değil, mavi yengecin asıl tadı burada yerinde ikram edildiğinde çıkıyor."

Yarış sonunda birinci olan 50 yaşındaki Fuat Doğrul 1000 TL, ikinci olan Mehmet Kırtıl 500 TL, üçüncü Çağlar Akdoğan 250 TL, dördüncü Halil Akdoğan 100 TL, beşinci Mehmet Uygun 100 TL ve altıncı Veli Bedel 50 TL ödül kazandı. Finalistlere ödülleri yarın yapılacak festival açılış töreninde verilecek.

YENGEÇ DOLU GÖLDE PARA İÇİN KOŞTULAR
YENGEÇ DOLU GÖLDE PARA İÇİN KOŞTULAR
YENGEÇ DOLU GÖLDE PARA İÇİN KOŞTULAR
YENGEÇ DOLU GÖLDE PARA İÇİN KOŞTULAR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 11:47:02
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 12:13:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?