4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yeni eğitim-öğretim dönemi başladı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, eğitilmemiş insanlarla mesafe almanın ve çağı yakalamanın mümkün olmadığını söyledi. 

2006-2007 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen tören, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy'un Atatürk Anıtı'na çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tören, daha sonra kent protokolünün de katılımıyla Yenişehir İlköğretim Okulu'nda devam etti. Buradaki törene; Vali Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Veysel Kösele, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cahit Hüsrev Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, alt birim Akdeniz, Yenişehir ve Toroslar belediye başkanları, davetliler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Mersin'de eğitimciler olarak hedeflerinin öğrencilerle birlikte bir önceki dönemde yakaladıkları başarıyı bu yıl da artırarak devam ettirmek olduğunu belirtti. Eğitimde, Atatürk'ün çizdiği temel ilkelerden sapmadan ilerleyeceklerinin altını çizen Ersoy, "Bu ilkelerden kimseye taviz vermek gibi bir niyetimizin olmadığının herkes tarafından bilinmesini istiyorum. Bu ülke, bağımsız, mutlu müreffeh olacaksa konulan ilkelere uyacaktır" dedi. 

Kentte 332 bin öğrencinin ders başı yaptığını kaydeden Ersoy, velilere seslendiği konuşmasında şunları söyledi:
"Sevgili velilerimiz, çocuk yetiştirmenin kolay olmadığını biliyorum. Ancak ortaya konan görevi hep beraber yüklenmemiz lazım. Çocuklarımıza sahip çıkmak her vatandaşın görevidir. Çocuklar toplumun ortak değeridir. Sokakta yaşanan her olayın sorumlusu aile olduğu kadar bizleriz de. Biz iyi bir vatandaş yetiştirme görevi üstlenmişiz. Eğitmek, eğitimci olmak gerçekten zor. Ama bunun bilincinde, sokaklarımızın daha güvenli olması için, okullarımızın daha iyi olması için gayret sarf etmeliyiz."
"Eğitilmemiş insanlarla mesafe almak ve çağı yakalamak mümkün değildir" diyen Vali Hüseyin Aksoy ise, yeni eğitim-öğretim yılında da hayırsever vatandaşların Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'na destek vermeye devam etmelerini istedi. Eğitim-öğretim bakımından Mersin'de fiziki şartlar açısından halen sıkıntılar olduğunu ifade eden Vali Aksoy, henüz istenen noktaya ulaşamadıklarını kaydetti. Aksoy, "İlköğretimde okullaşma oranımız yüzde 85. İlköğretim zorunludur ve hiçbir anne-baba 'Çocuğumu okula göndermiyorum' deme hakkına sahip değil. Bu bakımdan özellikle ilköğretim çağındaki tüm çocuklara eğitim verme zorunluluğumuz var. Mersin'de okula gitmeyen çocukların var olduğunu biliyoruz. Çalışma gruplarımızla okul çağında olup da hiç okula gitmeyen bin 1 çocuğu tespit ettik. Kayıtları yapılarak okula gitme durumuna geldiler. Ayrıca okula başlamış olup çeşitli nedenlerle devam edemeyen bin 700 civarında çocuğumuzun da okullaşmalarını sağlamak için gerekli çalışmaları yaptık. Okul çağında olup da okula gitmeyen çocuklar var ise bunların bildirilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ve İşadamı Hasan Dede'ye, Yenişehir İlköğretim Okulu'na verdikleri desteklerden dolayı Mersin Valisi Hüseyin Aksoy tarafından plaket verildi.
Folklor ve dans gösterileri ile devam eden kutlamalar, protokolün okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret ederek hediye vermeleriyle son buldu.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 15:25:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?