8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Yeni eğitim-öğretim yılı başladı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, geçen yıl okul çağı gelip de okula devam etmeyen bin 800 civarında öğrencinin okula kazandırıldığını belirterek, "Hedefimiz, okula gitmeyen çocuğumuzun kalmamasını sağlamaktır" dedi.

2007-2008 eğitim-öğretim yılının açılışı nedeniyle Mehmet Adnan Özçelik İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Törene; Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, miniklerin 2007-2008 eğitim-öğretim yılını kutlayarak, öğrencilere başarılar diledi. Mersin'de, okullaşma oranları, derslik başına düşen öğrenci sayısının çokluğu, ikili öğretim yapan okulların sayısı gibi birçok konuda eksiklerin olduğunu hatırlatan Vali Aksoy, bu alanda yürütülen çalışmalarla eksiklerin biraz daha giderildiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre yüzde 17 olan okul öncesi eğitim oranını bu yıl yüzde 22'ye çıkarttıklarını ve hedefin yüzde 30'lar olduğunu vurgulayan Aksoy, "Hedefimiz, okula gitmeyen çocuğumuzun kalmamasını sağlamaktır. Buradan anne babalara sesleniyorum. Okul çağında olup da çocuğunu okula göndermeyen hiçbir anne baba kalmasın. Eğitim herkesin hakkıdır ve bu haktan çocuklarımızı mahrum etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl okul çağı gelip de okula devam etmeyen bin 800 civarında çocuğun okula kazandırıldığını hatırlatan Vali Aksoy, şöyle konuştu:
"Eğitim herkesin hakkıdır ve hiçbir anne baba 'Ben çocuğumu okula göndermiyorum' deme hakkına sahip değil. Biz çocuklarımızın kıyafet ve kırtasiye masraflarını zaten karşılıyoruz. Okul kitaplarını da devlet karşılıyor. Bu konuda herkesten duyarlılık bekliyorum. Ayrıca, okuma-yazma bilmeyen kadınlarımızın, erkeklerimizin, gençlerimizin kalmaması için de yoğun bir çalışma içindeyiz. Geçtiğimiz yıl yapılan alan taramasında 5 bin 520 kişi tespit ettik. Açtığımız kurslarda bu insanlarımız okuma yazma öğreniyorlar."

Son 1 yıl içerisinde hayırseverlerle 156 dersliğin protokolünü gerçekleştirdiklerini ifade eden Aksoy, odaların, vatandaşların ve yerel yönetimlerin de katkılarıyla okul yapımına başlandığını ve destek olan herkese teşekkür ettiğini bildirdi. Vali Aksoy'un konuşmasının ardından, okulun halk oyunları ekibi bir gösteri sundu. Vali Aksoy ve beraberindeki heyet, daha sonra sınıfları gezerek, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 16:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?