5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yeni gelinin şeytani planı!

Mersin'de, yaklaşık 50 gün önce evinin önünde bıçaklanarak öldürülen 30 yaşındaki gencin, 6 gün önce evlendiği eşi tarafından planlanan bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

1 kişinin suçsuz yere 1 aydır cezaevinde yattığı cinayetin tüm ayrıntıları, Mersin polisinin başarılı çalışmaları sonucu ortaya çıkarılırken, cinayeti planlayan kadın ile sevgilisi ve cinayet ortağı 1 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, 13 Mart gecesi Barış Mahallesi 4537 Sokak üzerinde meydana gelen olayda, balıkçılık yapan Mehmet Kurtgöz (30), 7 Mart tarihinde Gaziantep'te yapılan düğünle evlendiği, ancak henüz resmi nikah yapmadığı eşi Ayşegül K. (20) ile alış verişten döndüğü sırada evinin önünde 2 kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Eşinin gözleri önünde sırtından kalbine saplanan bıçak darbesi ile yere yığılan genç, olay yerinde hayatını kaybetti.

Olayın ardından polis ekipleri, cinayetin aydınlatılması için geniş çaplı araştırma başlatırken, 6 günlük gelin Ayşegül K.'nın ifadesine başvurdu. Genç kadın, polisteki ilk ifadesinde saldırganların maskeli olduklarını söylerken, sonrasında olaya karışan kişinin Gaziantep'te daha önceden birlikte oldukları eski sevgilisi Eray T. olduğunu belirtti. Kadının ifadesi üzerine harekete geçen Cinayet Masası ekipleri, Eray T.'yi Gaziantep'te yakalayarak Mersin'e getirdi.

Ayşegül K. tarafından emniyette cinayet zanlısı olarak teşhis edilen Eray T., ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Eray T., emniyetteki ifadesinde Ayşegül K.'yı tanıdığını, ancak cinayetle hiç bir ilgisinin olmadığını söyledi. Ancak buna rağmen 20 Mart 2009 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza evine konuldu.

TV PROGRAMLARINA ÇIKIP TİMSAH GÖZ YAŞLARI DÖKTÜ

Zanlının yakalanarak cezaevine konulmasına rağmen, cinayetle ilgili kuşkuları bulunan polis, olayla ilgili soruşturmaya devam ederken, gelin Ayşegül K., ulusal televizyon kanallarında yayınlanan programlara çıkarak, kamuoyunu yanıltan beyanlarda bulundu. Kocasının ardından gözyaşı döken genç kadın, en son ATV'de yayınlanan 'Müge Anlı'nın programında olay gecesini anlattı.

Cinayet Masası dedektifleri ise çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Yapılan çalışmalar neticesinde cinayet tüm ayrıntıları ile ortaya çıkarıldı. Polisin yaptığı çalışmalarda, cinayetin Ayşegül K. tarafından planlandığı ve cinayeti işleyen kişilerin de genç kadının sevgilisi Kemal Ç. (19) ile arkadaşı M.T.E. (18) olduğu anlaşıldı.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

Elde edilen bilgiler ışığında Gaziantep'e giden Mersin polisi, gelin Ayşegül K. ile sevgilisi Kemal Ç. ve suç ortağı M.T.E.'yi yakalayarak Mersin'e getirdi. Emniyetteki ifadelerinde suçlarını itiraf ettikleri belirtilen zanlılar, "Nitelikli olarak kasten adam öldürmek ve azmettirmek, iftira atmak, adli makamları yanıltmak ve yalan beyanda bulunmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Ayşegül K.'nin ilk ifadesi sonucu tutuklanan ve 1 aydır suçsuz yere ceza evinde bulunan eski sevgilisi Eray T.'nin ise yapılan resmi işlemlerin ardından serbest bırakılması bekleniyor.

ANNE-BABA ŞAŞKIN

Bu arada, cinayet gerçeğini Emniyet Müdürlüğü'nde öğrenen ölen gencin babası Emin Kurtgöz (63) ile annesi Türkan Kurtgöz (50), adaletin yerini bulmasına sevindiklerini söyledi. Olay gecesi gelininin oğlunu dışarıya çıkmaya zorladığını söyleyen Baba Kurtgöz, "Evde oturuyorduk. Gelinim gezmeye gitmek istediğini söyledi. Ben de hava soğuk gitmeyin dedim, oğlumda aslında istemiyordu. Ama gelinim ısrar etti, iki tur atıp geliriz dedi. Gittikten bir müddet sonra telefon geldi, 'Oğlun vuruldu, öldü' dediler.

Demek ki, bu ayarlanmış" dedi. Anne-baba, hiç bir zaman gelinlerinden şüphelenmediklerini de söylerken, evliliklerinin zoraki olmadığını da belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 15:11:20
Güncelleme :22 Nisan 2009 Çarşamba 15:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?