5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yeni mezunlara kınalı uğurlama

Mersin Kız Meslek Lisesi, 2008-2009 Eğitim-Öğretim Dönemi mezunlarını, 'kına gecesi' ile uğurladı. Hüzün ve mutluluğun aynı anda yaşandığı 'Mezuniyet Töreni'nde objektiflereyse birbirinden renkli görüntüler yansıdı.

Okul Bahçesi'nde gerçekleştirilen töreneyse; Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül de katıldı. Buradaki etkinlik öğrenciler tarafından oluşturulan Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisiyle başladı. 'Kına Gecesi'nin temsili olarak canlandırıldığı gösteride, Anadolu'nun farklı yörelerine ait halk oyunlarından da seçkiler sunuldu. Öğrenciler tarafından kurulan standlardaysa 1 yıl boyunca yapılan el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

Törende konuşan Hasan Gül ise, bugünün gençlerini çağın gereklerine uygun, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, milli ve manevi değerleri koruyan, kendi kültürünü özümsemiş bununla birlikte farklı kültürleri de yorumlayıp, evrensel değerlere önem veren bir bilgi toplumunun bireyleri haline getirip, onları hayata hazırlamaya çalıştıklarını anlattı. Gül, bugün gelinen noktada Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi'nin kentte en çok ilgi gören eğitim kurumları arasında yer aldığını vurgulayarak, bunun da sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından mezuniyet törenine geçildi. Öğrenciler, anne ve babalarının yanı sıra yakınlarının alkışları eşliğinde temsili diplomalarını alırken, öğretmenleri tarafından da kendilerine kırmızı gül sunuldu. Okul bahçesinde yerlerini alan öğrenciler, hep birlikte 'Arkadaş' adlı parçayı seslendirdi. Duygu dolu anların yaşandığı 'Mezuniyet Töreni', öğrencilerin 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya atmasıyla son buldu.

Öte yandan, 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı ile birlikte Mersin Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi'nde toplam 250 öğrencinin mezun edildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 19:01:17
Güncelleme :23 Mayıs 2009 Cumartesi 19:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?