2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yeni öğretim yılına inşaatta başladılar

Mersin'de bin 200 öğrencisi bulunan Üstay İlköğretim Okulu'nun öğrencileri inşaat halindeki binada ders görüyor. Veliler, okuldaki tadilat ve inşaatın yaz döneminde bitirilmemesine tepki gösteriyor.

Toroslar Mahallesi'ndeki okulun 10 derslikli ana binası yetersiz kalınca bir yıl önce ek bina yapılmasına karar verildi. Ek bina inşaatı devam ederken ana binada da tadilat başlatılınca öğrenciler, yeni öğretim yılına kum yığınları arasında başladı. Öğrenciler, toz, gürültü ve aşırı sıcak nedeniyle bunaldığı için bazı dersler okulun yanındaki parkta yapılıyor. Okulda 3 çocuğunun eğitim gördüğünü söyleyen Şakir Aktaş, tepkisini "İnşaatın yapımına geçen yılın 12. ayında başlandı. 10 ayda inşaat bitmez mi? Çocuklarımız perişan. Milli Eğitim'den hiçbir yetkili gelip bu okula bakmıyor." sözleriyle dile getirdi. Velilerden Hayriye Kırkız da yetkilileri duyarsızlıkla suçlarken şunları söylüyor: "Bir taraf inşaat halinde öbür tarafı bitirmişler. Kanalizasyonu tam olarak yapmamışlar tıkanmış. Tam olarak düzen kurulmamış. Çocuklarımız bahçede oynayamıyor. Teneffüslerde çocuklarımızı kontrol etmek zorunda kalıyoruz."

İnşaat halindeki okulda toz içinde ders yaptıklarını dile getiren öğrenciler de bir arkadaşlarının başına inşaat malzemesi düşmesi sebebiyle yaralandığını anlatıyor. Öğrenciler, başka kazalar yaşanabileceğine dikkat çekerek inşaatın en kısa sürede bitirilmesini istiyor.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 17:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?