30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Yeni sezona hazırlık

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ SEZONU DÜŞÜNÜYOR

Beko Basketbol Ligi'nde sıkıntılı günler geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, kabustan uyandı ve ligde kalarak rahat bir nefes aldı. Normal sezonun son maçında evinde ağırladığı Beşiktaş Cola Turka'ya son saniyede teslim olan Turuncu-Mavililerde ligde kalmanın da haklı sevinci yaşanıyor.

Siyah-Beyazlı ekibe 90-89'luk skorla mağlup olarak sezonu kapatan Mersin temsilcisinde Başantrenör Ercüment Sunter, İHA muhabirine yapmış olduğu açıklamada bu sezon özellikle son saniyelerde potalarında gördükleri sayılarla iki kritik karşılaşmayı kaybettiklerini, bunun da kendilerini üzdüğünü anlattı. Sunter, "Normal sezonu kazanarak tamamlamak isterdik ama olmadı. Her şeye rağmen ligde kaldığımız için mutluyum. Sezon boyunca büyük bir özveri ve mücadele örneği sergileyen oyuncularımı kutluyorum. Özellikle son haftalarda ortaya koyduğumuz mücadele azmiyle ligde kaldık" dedi.

Göreve geldiğinde takımın 11 maçta sadece bir galibiyet elde ettiğini hatırlatan Sunter, sonrasında oynadıkları 19 karşılaşmanın 9'unu kazanarak, normal sezonu da 40 puanla 13. sırada tamamlama başarısı gösterdiklerini dile getirdi. Bu sezonun artık geride kaldığını ve kendilerinin de gelecek sezonu şimdiden kurgulamak zorunda olduğunu anlatan Sunter, gerekli değerlendirmeleri yönetim kurulu ile yapacaklarını ve alacakları karara göre hareket edeceklerini dile getirdi. Mersin'in çok daha iyi yerlere layık olduğunu ifade eden Sunter, yeni sezondan oldukça umutlu olduklarını ve hedeflerinin de 'Play-off' olacağını ve bunu ulaşabilme adına mücadele edeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 11:55:00
Güncelleme :7 Mayıs 2011 Cumartesi 12:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?