2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yeni spor salonunun inşaatı başladı

Mersin'in alt birim Yenişehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Yenişehir Spor Salonu'nun inşaatına başlandığı bildirildi.

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Mersin'e böyle bir tesis kazandıracakları için mutlu olduklarını belirtirken, bu salonun hem gençlere çok faydasının olacağını hem de Avrupa düzeyinde oynanacak olan maçlara ev sahipliği yapacağını söyledi.

4. Bayanlar Akdeniz Şampiyonası'nın 14-21 Aralık 2008 tarihleri arasında Mersin'de yapılacağını hatırlatan Genç, "Bu organizasyon için şimdiden kolları sıvadık. Ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkan konaklama ve tesis sorunlarının çözümü için çalışmalara başladık. Yenişehir Belediyesi olarak turnuvanın yapılacağı tarihe kadar, Avrupa standartlarında bir tesis yapma sözü vermiştik. Şimdi bu sözümüzü tutuyoruz ve salonun inşaatına başladık. Bu salonu en kısa zamanda tamamlayarak şampiyona tarihine yetiştireceğiz" dedi.

Avrupa düzeyinde yapılacak olan bu turnuvaların Mersin'in tanıtımı açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Genç, "Bu turnuva hem kentimizin tanıtımı açısından hem de hentbole heyecan kazandırmak açısından son derece önemli. Bu turnuva, daha sonra olası organizasyonlara adaylıklarımız için önemli bir sınav olacak. Turnuvanın kentimize ekonomik ve sosyal olarak hareket getireceğine de inanıyorum" diye konuştu.

Yenişehir Belediyespor Hentbol takımının da bu sezon Avrupa'da ve Süper Lig'de büyük başarılara imza atacağına inandığını kaydeden Genç, "Mersin'in Yenişehir Belediyespor'u kucaklaması gerekiyor. 3 yıllık kulüp olmamıza rağmen tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı Mersin'e getirme başarısını gösterdi. Ayrıca geçen yılda Avrupa kupalarında küçümsenemeyecek derecede başarılar elde etti" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 10:45:28
Güncelleme :18 Temmuz 2008 Cuma 10:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?