5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yeni yıla 'çiğköfte' yaparak girdiler

YENİ YILA SAHNEDE 'ÇİĞKÖFTE' YAPARAK GİRDİLER

Mersin'in en önemli amatör tiyatro topluluğu olarak öne çıkan 'Anadolu Oyuncuları', 2010 yılına sahnede çiğköfte yaparak 'merhaba' dedi. Sazlı sözlü eğlenceyle yeni yılı kutlayan tiyatrocular, 2010 yılında yeni oyunlar sahneleme sözünü de verdi.

Yenişehir Tiyatrosu Altan Erkekli Sahnesi'nde gerçekleştirilen 'Yeni Yıl Partisi'nde bir araya gelen Anadolu Oyuncuları, yıllarca farklı yazarların eserlerini izleyicisiyle buluşturdukları tiyatro sahnesinde bu kez çiğköfte yaparak, bir yılın stresini üzerinden atma fırsatı buldu. 2002 yılında Ali Mansuroğlu tarafından kurulan ve sahneledikleri toplumsal-gerçekçi oyunlarla öne çıkan Anadolu Oyuncuları, yeni yıla yepyeni umutlarla girmenin hesaplarını yaparken, saz eşliğinde türküler söyleyip çifte telli oynadı, sahnede omuz omuza halaylar çekti.

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ali Mansuroğlu, Anadolu Oyuncuları'nın her bir ferdinin tiyatroya amatör bir ruhla bağlı olduğunun altını çizerek, oyuncular arasında hemşire, teknisyen, öğrenci, ev hanımı, emekli, tezgahtar kısacası her kesimden insan olduğunu hatırlattı. Mansuroğlu, tamamen amatör bir ruhla hareket etmelerine karşın sadece oyunlarının yönetimini profesyonel tiyatroculara bıraktıklarının altını çizdi. Aradan geçen 7 yıllık zaman dilimine hüzünleri, sevinçleri, mutlulukları ve acıları hep birlikte paylaştıklarını anlatan Mansuroğlu, bunun yanında sahneledikleri her oyunda topluma mesajlar vererek, bir şeyleri değiştirebilmenin çabası içinde olduklarını söyledi.

Mansuroğlu, "Sahneye her çıkışımızda, ilk günkü heyecanı yaşıyoruz. Belki de bizi bugünlere getiren, her türlü zorluğun üstesinden gelip, imkansızlıklar içinde yolumuza devam etmemizi sağlayan da bu heyecan oldu. Ama her şeyden önemlisi aramızdaki birlik ve beraberlik bizi bugünlere taşıdı. Şimdi koskoca bir yılı daha devirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Anadolu Oyuncuları olarak bir yıl daha olgunlaştık ve büyüdük. Aramıza katılan yeni oyuncularla güçlendik. 2010 yılında umutluyuz. Sahnede sevgiyi, kardeşliği, umudu ve gelecek güzel günlerin özlemini hep birlikte paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

YENİ YILA SAHNEDE 'ÇİĞKÖFTE' YAPARAK GİRDİLER
YENİ YILA SAHNEDE 'ÇİĞKÖFTE' YAPARAK GİRDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 14:35:01
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 14:58:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?