5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yeni yıla 'merhaba' yemeği

YENİ YILA 'MERHABA' YEMEĞİ

Toros Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Nedim İnce, çevremizde bizim kontrol edemediğimiz bazı olumsuzlukların yaşandığını, ancak farkına varabileceğimiz güzelliklerin de olduğunu belirterek, "Eğer biz bu güzellikleri fark edebilirsek, onların değerini verebilirsek, onları yeterince yaşayabilirsek, o zaman elimizde olmayan o olumsuzluklara karşı direnebilme, onlarla mücadele edebilme, onları güzele çevirme konusunda hem enerjimiz olur, hem isteğimiz olur ve hem de umudumuzu yitirmeden yaşamı bir bütün olarak yaşayabiliriz" dedi.

İnce, Mersin'de görev yapan bazı yerel ve yaygın basın temsilcileriyle '2009'a veda yeni yıla 'merhaba' yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe katılanlar 2009 yılını değerlendirirken, 2010 yılı için de beklentilerini dile getirdiler. Yemekte konuşan Nedim İnce, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen hala iyiye ve güzele doğru bir mücadelenin devam ettiğini söyledi. 2009 yılının kötü geçtiğini, ondan önceki yılın da kötü olduğunu belirten İnce, "Ancak umudumuzu yitirmeden güzel ve iyi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hayatımızı yaşarken hep üzüntü yaşamıyoruz, güzel şeyler de yaşıyoruz. Kuşların cıvıltısı bile bazen çok güzel anlar olarak değerlendirilebilir. Hayatımızda kontrol edemediğimiz bazı olumsuzluklar var ama, farkına varabileceğimiz güzellikler de oluyor. Eğer biz bu güzellikleri fark edebilirsek, onların değerini verebilirsek, onları yeterince yaşayabilirsek, o zaman elimizde olmayan o olumsuzluklara karşı direnebilme, onlarla mücadele edebilme, onları güzele çevirme konusunda hem enerjimiz olur, hem isteğimiz olur, hem arzumuz olur, hem de umudumuzu yitirmeden yaşamı bir bütün olarak yaşayabiliriz" diye konuştu.

Her şeye rağmen hayatın güzel olduğunu ve bu güzelliği yaşamak gerektiğini vurgulayan İnce, "Olumsuzlarla başa çıkabilmenin, hayatı bir bütün olarak yaşayabilmenin yolu da bu ufak güzellikleri yakalamaktan geçiyor. İnsanoğlunun her geçen gün daha güzele ve daha iyiye gideceğine inanıyorum. Herkese 2010 yılında sağlık, mutluluk, keyif, mücadele azmi ve umut diliyorum" şeklinde konuştu.

Nedim İnce'nin eşi Hülya İnce de, umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini dile getirerek, 2010 yılının herkese sağlık ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

YENİ YILA 'MERHABA' YEMEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 16:42:05
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 16:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?