5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yeni yılı erken karşıladılar

KİMSESİZ ÇOCUKLAR YENİ YILI ERKEN KARŞILADI

Mersin Çocuk Yuvası'nın minik sakinleri yeni yılı erken karşıladı. Avukatlarca düzenlenen; 'Yılbaşı Partisi'nde gönüllerince eğlenme fırsatı bulan çocuklar, keyifli anlar yaşadı.

Mersin Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından organize edilen yılbaşı kutlamasına Mersin Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) Müdürü Mustafa Sarı ve Çocuk Yuvası Müdürü Levent Dinçer'in yanı sıra Kimsesiz Çocuklar Derneği Başkanı Nur Hayat Şahin, Mersin Barosu Genel Sekreteri Ali Şaman, Mersin Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Temsilcisi Seyhan Tepe katıldı. Avukatlar, yuvada kalan çocuklarla yakından ilgilenip onlarla oyunlar oynarken, kimi avukatlar çocukların yüzlerini renkli boyalarla boyadı. Minikler ise, palyaçolar eşliğindeki hareketli müziğe eşlik etti. Orkestranın seslendirmiş olduğu müzikle kolbastı da oynayan çocuklar, avukatlarla birlikte omuz omuza halaylar çekti.

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Mersin Barosu Genel Sekreteri Ali Şaman, her yıl olduğu gibi bu yıl da kimsesiz, yardıma ve bakıma muhtaç çocuklarla bir araya gelerek, onlarla hoşça vakit geçirdiklerini anlattı. Ali Şaman, “Yuvada kalan çocukların, birkaç saatliğine de olsa keyifli anlar geçirirken, yalnız ve sahipsiz olmadıklarını da onlara hissettirmek istedik. Baro olarak bir yandan çocuk haklarını korumaya yönelik çalışmalar yürütürken, diğer yandan da çocuklarla birlikte zaman geçirip, onları hayata hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.

ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı da, bugünün çocuklarının yarının güvencesi olduğunu hatırlatarak, bu kapsamda yuvada kalan çocuklara en iyi hizmeti vermenin yanında onları hayata hazırlarken, hiçbir şeyin eksikliğini duymamaları için çaba sarf ettiklerini söyledi. Sarı, çocukları eğitirken onları kültürel ve sosyal etkinliklerle de hayata sıkı sıkıya bağladıklarını belirterek, bu tür etkinliklerin de sadece belirli gün ve haftalarda değil, aynı zamanda da yılbaşı gibi özel günlerde de organize ettiklerini dile getirdi.

KİMSESİZ ÇOCUKLAR YENİ YILI ERKEN KARŞILADI
KİMSESİZ ÇOCUKLAR YENİ YILI ERKEN KARŞILADI
KİMSESİZ ÇOCUKLAR YENİ YILI ERKEN KARŞILADI
KİMSESİZ ÇOCUKLAR YENİ YILI ERKEN KARŞILADI
KİMSESİZ ÇOCUKLAR YENİ YILI ERKEN KARŞILADI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 16:54:00
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 19:10:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?