5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yenice Barış Festivali start aldı

Mersin'in Tarsus ilçesi Yenice beldesinde düzenlenen 6. Barış ve Kültür Festivali, kortej yürüyüşü ve barış sembolü olan güvercinlerin gökyüzüne bırakılmasıyla başladı.

Yürüyüşe Mersin milletvekilleri Ali Rıza Öztürk, Ali Oksal, Vahap Seçer, İsa Gök, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yenice Belediyesi önünde başlayan 6. Barış ve Kültür Festivali, Atatürk anıtına çelenk konulması ile devam etti. Anıt alanında gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol üyeleri, barışı sembol eden beyaz güvercinleri uçurdu. Festival etkinlikleri kapsamında ayrıca Churchil Barış Parkı'nda Barış Anıtı meşalesi de yakıldı.

Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru, savaşlara 'dur' demenin yolunun barış için çaba sarf etmekten geçtiğini söyledi. Bu durumun tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de geçerli olduğunu ifade eden Kuru şöyle devam etti:

"Çözümsüzlükler artıkça veya yanlış çözüm yolları seçildikçe ülkemizde demokrasinin inşa edilmesi ortadan kalkmakta veya kesintiye uğramaktadır. Bunların sonucu olarak ülkemizde yoksulluk artmakta, ekonomik gelişmenin önü tıkanmaktadır. Tüm bunlar halkımızın sağlığını ve huzurunu bozmakta, işsizliği, yoksulluğu, eğitimsizliği ve adaletsizliği artırmaktadır. Unutmamalıyız ki, tüm bu sorunlarımızın çözüm yolu kesinlikle şiddet değildir. Her türlü şiddete karşı çıkarak gerek dünyada, gerek ülkemizde barışı inşa etmek için sesimizi yükseltmeliyiz ve bu konuda çaba sarf etmeliyiz. Birbirimize karşı sevecen, hoşgörülü ve eşit paylaşımcı olmalıyız."

Festival akşam Musa Eroğlu ve Ferhat Tunç konseriyle sona erecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 13:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?