3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Yenidünya Festivali düzenlendi

Mersin'in Tarsus ilçesinde Yenidünya Festivali ve Kültür Şenliği düzenlendi.

Tarsus Yeni Hal Kompleksinde gerçekleştirilen festival kapsamında "En Bakımlı Bahçe", "En iyi Meyve yetiştiricisi" adlı yarışma düzenlendi.

Yarışma öncesi konuşan Tarsus Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Ali İlk, yeni dünya meyvesinin sorunsuz yetişebilmesi için öncelikle raf ve pazar sorununun ortadan kaldırılması gerektiğini ifade ederek, "Bu festivale emeği geçen herkese teşekkür ederim. Beklentimiz tüm yetiştirilen ürünlerin sorunsuz bir şekilde tüketici ile buluşmasıdır" dedi.

Daha sonra söz alan Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Türkiye'de gerek sebze gerekse meyve yetiştiriciliğinde etkili ve yetkili yer olma özelliği taşıyan bu topraklarda tanıtımların önemli olduğunu söyleyerek, "Festivaller yetiştirilen ürünlerin tanıtımı için oldukça önemlidir. Nasıl yetiştiğinden tutunda tüm sorunları bu platformda ifade edilir. Böylesi bir festivalin yapılmasından dolayı da onur duyuyorum" dedi.

Jüri üyeleri daha sonra en iyi yenidünya yetiştiricisini seçmek için puanlama yaptı. Sonuçların daha sonra açıklanacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 18:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?