4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yenişehir kabuk değiştiriyor

YENİŞEHİR KABUK DEĞİŞTİRİYOR

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir'de özellikle son dönemlerde hayata geçirilen proje ve yapılan çalışmalarla birlikte oldukça önemli gelişmeler yaşanıyor. Yenişehir Belediyesi'nce yürütülen çalışmalara bağlı olarak ilçe çağdaş ve modern bir görünüme kavuşurken, önümüzdeki günlerde de yine belediye tarafından oldukça önemli projelerin uygulamaya konulması bekleniyor.

İlçe yaşanan değişim ve dönüşümle ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, ilçenin tıpkı adı gibi yenileştiğini ve bir başka ifadeyle de kabuğunu kırdığını vurguladı. Ancak Büyükşehir Belediyesi'nce yerine getirilmesi gereken çalışmaları kendilerinin yaptığını, bunun da belediyenin yükünü arttırdığı gibi işlerin yürümesini zorlaştığını anlatan Genç, belediye olarak da sınırlı bir bütçeye sahip olduklarına dikkat çekti. 2009 yılındaki toplam bütçenin 29 milyon TL olduğunu hatırlatan Genç, bunun 15 milyon TL'lik bir bölümününse altyapı çalışmaları nedeniyle tahrip olan cadde ve sokakların yenilenmesine harcandığı bilgisini verdi.

"RİSK ALIP TAHRİP EDİLEN CADDE VE SOKAKLARI YENİDEN YAPIYORUZ"

Mersin genelinde olduğu gibi Yenişehir'de de altyapıyla ilgili olarak yürütülen çalışmalara bağlı olarak oluşan tahribatların, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan; 'Altyapı Koordinasyon Kurulu'nda belirli miktarda para toplandığını, Büyükşehir'in de toplanan maddi kaynağa göre de söz konusu tahribatı gidererek, gerekli çalışmaları yürüttüğünü anlatan Genç, ancak bugüne kadar ilçede bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nce gerçekleştirilen herhangi bir çalışma olmadığını öne sürdü.

Genç, "Bugün vatandaş zor durumda, adeta toz toprak içinde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Arabalar yollardan geçemiyor. Bu durumun önüne geçebilme adına belediye olarak risk alıp, bizim sorumluluğumuz olmamasına rağmen söz konusu yollarda gerekli bakım ve onarımları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Vatandaş, kendi aralarında imza toplayın evinin önünden geçen yolun yeniden yapılmasını istiyor ve bunu da Büyükşehir'e değil, bizzat bize getiriyor" dedi.

Cadde ve sokaklarda gerçekleştirilen çalışmalarda ihtiyaç duyulan asfaltı, belediye olarak kendilerinin ürettiğini vurgulayan Genç, yetersiz kaldıkları noktalarda gerçekleştirilen ihaleler sonrasında taşeron firmaların devreye girdiğini ve 2010 yılı sonuna kadar da ilçedeki tüm sokakların yenileneceğini açıkladı. İbrahim Genç, 2011 yılında yapılması planlanan altyapı çalışmalarında vatandaşın mağdur olmaması için gerekli özveriyi göstererek, yapılması gerekeni de yerine getireceklerini söyledi.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KÜLTÜR MERKEZİ'Nİ İNŞAA EDECEĞİZ"

Önümüzdeki dönemde ilçede hayata geçirmeyi düşündükleri projelerle ilgili olarak bilgiler de veren Genç, 'Kültür Merkezi Projesi' kapsamında 13. Cadde üzerinde yer alan bölgede 28 bin metrekarelik bir arsa tahsis edildiğini, 2011 yılı Ocak ayında da projenin temelinin atılacağına dikkat çekti. Merkezin, aynı zamanda da Türkiye'nin en büyüğü ya da en büyük kültür merkezlerinden biri olacağının altını çizen Genç, bu konudaki çalışmaların da sürdürüldüğünü belirtti. Sayıları her geçen gün artan Alzheimer hastalarına yönelik olarak bir bakım evi yapma düşünceleri olduğunu anlatan Genç, bu noktada İçişleri Bakanlığı'ndan gerekli izinler alınarak, arsa tahsisinin de yapıldığını, önümüzdeki dönemde de 'Alzheimer Bakım Evi'nin temelinin de atılacağı müjdesini verdi.

Bin kişi kapasiteli bir öğrenci yurdu projesi hazırladıklarını hatırlatan İbrahim Genç, Mersin Üniversitesi'nin alt tarafında yer alan Batıkent Mahallesi'nde gerekli arsa tahsisinin yapılıp, plan ve tadilat çalışmalarının da tamamlanmasına karşın, Sayıştay Daireler Kurulu'nca alınan; 'belediyeler yurt yapıp, bunları işletemezler' yönündeki kesin kararı nedeniyle projeden vazgeçmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Söz konusu karara göre de Türkiye'de artık hiçbir belediyenin öğrenci yurdu yapamayacağını vurgulayan Genç, gerekli düzenlemelerin yapılması halinde projeyi yeniden hayata geçirebileceklerine işaret etti.

"GENÇLERİN İHTİYAÇLARINA CEVAP VEREN BİR MERKEZ İNŞA EDECEĞİZ"

Tüm bunların yanında 35 bin metrekarelik bir alana inşa etmeyi düşündükleri; 'Gençlik Merkezi Projesi' ile ilgili olarak bilgiler de veren Genç, 3 kattan oluşan ve içinde otel, restaurant, sauna, spor salonu gibi bölümlerin yanı sıra 6 tenis kortu, 2 kapalı halı saha, basketbol ve voleybol sahalarıyla birlikte uluslar arası düzeyde organizasyonlara da ev sahipliği yapabilecek bir jimnastik salonunun da yine tesis içinde yer alacağı bilgisini verdi. Genç, sentetik buz pateni pistinin de yine 'Gençlik Merkezi' bünyesinde faaliyet göstereceğini dile getirerek, çeşitli kültürel ve sosyal etkinliklerin gerçekleştirilebileceği 300 kişilik bir salonun yanında 60 metrekaren oluşan toplam 16 dersliğin de yer aldığı 3 katlı binanın da yine proje içinde yer aldığını vurguladı.

Burada gençlere hitap ederken, işsiz ve herhangi bir mesleği olmayan gençleri de verilecek eğitimlerle birlikte kalifiye elaman haline getirmek istediklerini ifade eden Genç, proje 2011 yılı Ocak ayından sonra proje hayata geçirip, temelini de atmak istediklerinin altını çizdi. Genç, "Dile getirmiş olduğu proje ve çalışmalar, Yenişehir Belediyesi olarak hazırlamış olduğumuz 5 yıllık stratejik planlarda da yer alıyor. Gece gündüz demeden çalışarak, Yenişehir'i modern ve çağdaş bir seviyeye taşıyacağız. Çünkü ilçede yaşayanlar hizmetin en iyisine ve en kalitesine layık. Biz de tüm bunları yerine getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

YENİŞEHİR KABUK DEĞİŞTİRİYOR
YENİŞEHİR KABUK DEĞİŞTİRİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2010 Cumartesi 11:43:05
Güncelleme :6 Kasım 2010 Cumartesi 12:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?