30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Yenişehir'de 'yeşil' atak

YENİŞEHİR'DE 'YEŞİL' ATAK

Mersin'in merkez ilçesi Yenişehir'de belediyeye ait fidanlıklarda üretilen mevsimlik çiçek ve fidanların, bölgedeki park ve bahçelere dikiminin gerçekleştirildiği, yeşil alanlardaki bakım ve onarım çalışmalarının da sürdürüldüğü bildirildi.

Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce gerçekleştirilen çalışmalara bağlı olarak; 50. Yıl, Batıkent ve Menteş mahallelerindeki park yapım çalışmalarının devam ettiği, mevcut park ve bahçelerdeyse bakım ve onarım işlemlerinde bulunulduğu belirtildi. Belediyeye ait 6 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan fidanlıkta üretilen mevsimlik çiçek ve fidanlarınsa, bölgedeki yeşil alanlara dikiminin gerçekleştirildiği kaydedildi.

Yapılan çalışmaları değerlendiren Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, 2010 yılında ortaya konulan çalışmalara bağlı olarak ilçe genelinde toplam 80 bin adet mevsimlik çiçek ve fidanın toprakla buluşturulduğu bilgisini verdi. Genç, şu anda 50. Yıl, Batıkent ve Menteş mahallelerinde yapımı devam eden parklara kondisyon aletlerinin de monte edileceğini ifade ederek, bunun yanında mevcut yeşil alan ve parkların yanı sıra orta refüjlerdeki bitkilerin korunması, bakımlarının yapılmasına da önem verdiklerini söyledi.

Belediyeye ait fidanlıkta yine belediye personelince üretilen mevsimlik çiçek ve fidanların, park ve bahçelerle birlikte tüm yeşil alanlara dikiminin sağlandığını anlatan Genç, Fen İşleri Müdürlüğü'nce asfalt ve kaldırım çalışmaları tamamlanan sokaklarda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce çevre düzenlemesi çalışmaları gerçekleştirildiğini vurguladı. Pirireis Mahallesi'nde yapımı tamamlanan kaldırımlara turunç fidanı dikim çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Genç, fidan dikimlerinin diğer mahallelerde de sürdürüleceğini belirtti.

İbrahim Genç, “Yine okullarımızdan bahçe düzenlemesi konusunda gelen talepleri olanaklarımız dahilinde değerlendiriyoruz. Yeşil alanların bakımı, kış mevsimine uygun mevsimlik çiçek dikimi, çimlendirme çalışmaları, dikilen ağaçların budanması, parkların temizlik, tamir, bakım ve boyanması, parklarda yer alan süs havuzlarının temizliği ve bakımı da belediyemiz elemanları tarafından planlarımız doğrultusunda devam ediyor. Vatandaşlarımızdan yoğun talep gören kondisyon aletlerini ihtiyaçlar doğrultusunda parklarımıza yerleştiriyoruz. Yeni parklar yapmak kadar yapılmış olanları korumak, bu bilinci geliştirmek hepimizin görevidir” dedi.

YENİŞEHİR'DE 'YEŞİL' ATAK
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 13:32:01
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 13:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?