4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yer kirazı üretimi başladı

SİLİFKE'DE YER KİRAZI ÜRETİMİ BAŞLADI

Mersin'in Silifke İlçesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Kürşat Tüzmen'in talimatıyla üretimine başlanan ve fidesi üretilerek çiftçilere dağıtılan yer kirazı meyve vermeye başladı.

Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı tarafından yapılan serada üretime başlayan Resul Saygılı, yer kirazının gelişmesinden ve veriminden oldukça memnun olduğunu belirtti.

Saygılı, Fazla ilaç ve gübre istemeyen Yer Kirazı meyvelerini kilosu 10 TL'den sattığını belirterek dekardan 2,5 ton ürün almayı hedeflediğini söyledi. Üretici Saygılı, "Yer kirazı mayhoş tatlı meyvesiyle ve turuncu rengiyle albenisi ve aroması çok güzel bir meyvedir. Kleopatra tarafından fidesi gençleşmek amacıyla kullanılan yer kirazı Avrupa'da iş adamlarının toplantılardan sonra vazgeçilmezi haline geldi. Ülkemiz için tadının daha yeni olduğu yer kirazı reçel yapımı için de çok uygun bir meyvedir" dedi.

Yer kirazından reçel yapımı hakkında bilgi veren İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün ise, "Yer kirazı meyveleri toplu iğne ile 3-4 yerinden delinir.1 kg meyveye 1 kg toz şeker atılarak 1 gece bekletilir. Bıraktığı suya su eklenilmeden kaynatılır. Şurup istenilen kıvama gelince limon tuzu atılıp 1-2 dakika sonra indirilir. Ilık iken kavanozlara dökülür. Harika tadı ve besleyici değeri yüksek olan Yer kirazı reçeli afiyetle yenir" dedi.

SİLİFKE'DE YER KİRAZI ÜRETİMİ BAŞLADI
SİLİFKE'DE YER KİRAZI ÜRETİMİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 10:01:04
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 10:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?