5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yer satranççı ilgi görüyor

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar'da bulunan Anıttepe Parkı içindeki yer satrancına yoğun ilgi gösteriliyor.

Toroslar Belediyesi tarafından yaptırılan 'Yer Satrancı Parkı'nın son ziyaretçileri Tevfik Sırrı Gür Anaokulu'nun minik sakinleri oldu. Türkiye Satranç Federasyonu Mersin İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Emin Kaplan ve Anaokulu Müdürü Cüneyt İnci ile birlikte parkı gezen minik öğrenciler, kendi aralarında da yer satrancı oynadı.

Topluma satranç sevgisi aşılanması anlamında hayata geçirilen yer satrancı çalışmalarının kent genelinde yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çeken Mehmet Emin Kaplan, bugün Toroslar'da yer alan yer satrancının da Türkiye'nin en üst düzeydeki satranç parklarından biri olduğunu ifade ederek, bu noktada belediyenin satranca verdiği desteğin kendileri açısından oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Tevfik Sırrı Gür Anaokulu Müdürü Mehmet Cüneyt İnci de, yaz dönemi kapsamında açılan kurslarla birlikte öğrencilere satranç sporunu öğretme çabası içinde olduklarını jfade ederek, “Öğrencilerimiz, Anıttepe'deki bu mekanı gördükten sonra satranca olan ilgileri daha da arttı. Bu konunun üzerinde daha çok duracağına inanıyoruz. Amacımız; aileleri de işin içine katarak, satrancın toplumun tüm kesimlerine yayılmasıdır” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 17:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?