4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yerel gazete bürosu soyuldu

Mersin'de, Metropol İş Merkezi'nde bulunan bir yerel gazete bürosu soyuldu. Sabah saatlerinde işyerine gelen gazete sahibiyle kapıda karşılaşan hırsızlar, kendilerini iş merkezi görevlisi olarak tanıtıp hızla olay yerinden kaçtı. 

Alınan bilgiye göre olay, bu sabah saat 07.15 sıralarında meydana geldi. Metropol İş Merkezi B Blok 151-152 numarada faaliyet gösteren Yerel Gazete adlı haftalık yayın yapan gazete bürosuna gelen kimliği belirsiz 2 kişi, kapı kilitlerini tornavidayla açarak içeri girdi. İşyerindeki bilgisayar kasasının fişlerini çekerek, kutusuna koyup kaçmaya hazırlanan hırsızlar, o sırada işyerine gelen gazete sahibi Ahmet Leventyürü ile karşılaştı. Hemen kapıya yönelen hırsızlar, "Biz Metropol görevlisiyiz. Kapı açıktı, kontrole geldik" diyerek hızla olay yerinden uzaklaştı. Yaşadığı olayın şokunu atlattıktan sonra kapıda karşılaştığı kişilerin hırsız olduğunu anlayan Leventyürü, önce polisi, ardından Metropol İş Merkezi yönetimini arayarak durumu bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, büroda parmak izi incelemesi yaparken, Ahmet Leventyürü işyerindeki 1 fotoğraf tarayıcısı ile 1 fotoğraf makinesinin kayıp olduğunu bildirdi. 

Karşısında hırsızları gördüğünde büyük bir şaşkınlık yaşadığını ifade eden Leventyürü, "Büroya geldiğimde kapının aralanmış olduğunu görünce, anahtarımla camına dokundum. Bu sırada içeriden ses geldi. Kapıyı iyice açtığımda tanımadığım 2 kişi karşıma çıktı, bana Metropol görevlileri olduklarını söyleyip, kontrole geldiklerini belirtti. O anda çok şaşırmıştım ve ne yapacağımı bilemiyordum. Hızla uzaklaştılar. Bilgisayar kasasını ortada görünce o şahısların hırsız olduğunu anladım. O anda değil ama sonrasında düşündüğümde, hırsızlarla karşılaştığım sırada müdahale etmiş olsaydım, neler olabileceğini düşününce korktum" dedi. 

Eşkali belirlenen şahısların yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 12:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?