2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

'Yerel Medyana Sahip Çık' kampanyası

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından başlatılan 'Yerel Medyana Sahip Çık' kampanyası sürüyor.

Kampanya çerçevesinde Atatürk Caddesi Büyükşehir Belediye Binası önünde kurulan ve yerel gazetelerin ücretsiz olarak dağıtıldığı standı ziyaret eden Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ali Doğan, tüm sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara çağrıda bulunarak, kampanyanın sahiplenilmesi gerektiğini söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Yardımcısı Faik Burakgazi de, MTSO olarak yerel basını fazlasıyla önemsediklerini belirterek, yerel basının ulusal basın karşısında bir güvence, adeta bir sübap olduğunu kaydetti.

Burakgazi, “Kendi dinamiklerimiz ve kendi imkanlarımız ile yerel basının ayakta kalması ve yoluna devam edebilmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Arzumuz güçlü bir Mersin basınıyla, güçlü bir sivil toplum yapısını ve güçlü meslek odaları temsilcilerinin de bir araya geldiği yapılanmadır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada değişik projelerle ve gelişen süreçlerde yapılabilir ne varsa, bütün bunları birlikte düşünüp, birlikte planlamalıyız. MGC'nin yapmış olduğu bu uygulama, bu çerçeveden bakıldığında oldukça anlamlıdır" dedi.

Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren MGC Başkanı Ahmet Ünal ise, göreve geldikleri günden itibaren birleştirici, demokratik, halkla kucaklaşan, kendini yenileyen bir yapılanma içerisinde olacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatarak, yaklaşık 1 ay sürecek olan bu kampanyanın da bunun bir aşaması olduğunu söyledi.

20'ye yakın yerel gazete, 6 televizyon ve 15 radyo ile Mersin'de güçlenmek için çaba sarf ettiklerini ifade eden Ünal, “Şimdiye kadar 3 bakan, 300 ticaret erbabı ile birlikte Mersin'de nefes alan her kesimden halk ile bir araya geldik. Gördüğümüz ilgi, doğru yolda olduğumuzu bize göstermekte ve ayrı bir güç vermektedir. Kentin namuslu ve düzeyli sesi olmak için, yeri geldiğinde doğruyu anlatan, şantajdan uzak bir yayın yapmak için çaba sarf ediyoruz. Bu çabalarımızda arkamızda olan, destek veren ve bu desteği sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 13:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?