3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Yerel seçimlere doğru

AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan, 29 Mart 2009 tarihinin aynı zamanda da Mersin'in AK Partili belediye başkanlarıyla tanışma vakti olduğunu söyledi.

AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'İl Danışma Meclisi Toplantısı', Suphi Öner Öğretmevi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya; AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan, İl Başkanı Abdullah Altın, merkez ilçe başkanları, belediye başkan aday adaylarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Divan Başkanlığı'nı; AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Örünk'ün üstlendiği etkinlikte konuşan Ömer İnan, parti olarak Türkiye'de ve Mersin'de güzel işlerin altına imza attıklarını belirtti.

Anamur-Antalya Otoyolu'nun 40. kilometresinin tamamlandığına dikkat çeken İnan, "Biz bu projeye ilk başladığımızda kimse bize inanmıyor ve projeyi bitiremeyeceğimizi söylüyordu. Ancak bugün gelinen noktada; 'Projeyi ne zaman bitireceksiniz?' diye soruyorlar. Onlar da kendilerince haklı. Çünkü alışmışlar bugün yapılan işin, 40-50 yıl sonra bitirildiğine. O yüzden böyle konuşuyorlar. Ben buradan açıklıyorum; proje 2011 yılında bitirilecek. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Mersin'in merkez ilçesi Mezitli'de yer alan Esenler Mahallesi'ni ziyaretinde karşılaştığı durumla ilgili bilgiler de veren İnan, söz konusu mahallenin Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde olmasına karşın yolu ve hatta içme suyunun dahi olmadığını ileri sürdü. Belediye Başkanı Macit Özcan'ın, kentin dört bir yanına; 'İçme Suyu Sorununu Çözdük' yazılı afişler astırdığını hatırlatan İnan, yaşanılanlara bakıldığında da dile getirilen söylemlerin gerçeği yansıtmadığının kendiliğinden ortaya çıktığını söyledi.

İnan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçenlerde Meclis kulisinde Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile sohbet ediyoruz. Kendisi kentteki çöp ve arıtma sorununu 5 yılda çözdüğünü anlattı. Ancak bugün Mersin'de biz hala çöp sorununu konuşuyoruz. Artık Mersin halkı böyle hizmet anlayışlarına bir son vermeli. 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde Mersin'i AK Partili belediyle tanıştırma zamanı geldi. Bu nedenle de tüm teşkilatımızın bu konuda çok daha iyi bir şekilde çalışırsa bu iş bitecek."

29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde aday adaylığı sayısının çok olmasının, aynı zamanda da AK Parti'nin büyüklüğünü ortaya koyduğunu savunan İl Başkanı Mustafa Altın, burada asıl önemli olanın da belediye başkan adaylarının açıklandıktan sonra, diğer aday adaylarının tüm partililerle birlikte açıklanan isim etrafında kenetlenmesi olduğunu vurguladı. Altın, "Mersin'de 'Beşi Bir Yerde' sloganımızı hayata geçireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan, yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi'ne aday adaylığı açıklamak için İl Başkanlığı görevinden istifa eden Mustafa Gültak'a katkı ve desteklerinden dolayı da bir teşekkür plaketi takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 19:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?