5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yerli Malı Haftası coşkusu

OKULLARDA YERLİ MALI HAFTASI COŞKUSU

Yerli malı tüketiminin özendirilmesi amacıyla kutlanan “Yerli Malı Haftası” tüm yurt genelinde olduğu gibi Erdemli Sultan Akın İlköğretim Okulu’nda da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sultan Akın İlköğretim Okulu 2/C sınıfı öğrencileri velileri ve okul öğretmenlerinin katıldığı etkinlikte öğrenciler getirdikleri pasta, börek, patlamış mısır, kuruyemiş ve meyveleri arkadaşları ile paylaştılar.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaya sınıf öğrencilerinden Ayşe Oğuz yaptı. Oğuz, babasının limon yetiştiricisi olduğunu ve arkadaşlarının limon tüketmesi halinde bunun aile ekonomilerine katkı olarak geri döneceğini belirterek, “Arkadaşlar eğer kendi yerli ürünlerimizi tüketirsek, bu yine bizlere faydası olacak. Aldığımız her yerli ürün bize harçlık olarak geri dönecek” dedi.

Yerli Malı Haftasının kutlanmasındaki amacın yerli ürünlerin teşviki olduğunu belirten Sınıf öğretmeni Nurdoğan Censur, “Dünya ekonomik krizle boğuşurken yerli malı haftası kutlamanın önemi de arttı. Yerli ürünlerin tüketilmesi ve yerli üreticilerin desteklenmesi konusu bir kez daha gündeme geldi. Biz öğrencilik yıllarımızda Yerli Malı hHaftası kutlarken soframızda yerli ürünler olurdu. Bu gün ise bunun çok farklı bir boyuta ulaştığını görüyoruz” diye konuştu.

Globalleşen dünyada ürünlerin artık bir noktadan diğer noktaya çok daha çabuk ulaştığına dikkat çeken Censur, “Yerli malı haftası gittikçe dünya ürünlerinin sergilendiği bir etkinlik haline geldi. Ancak çocuklarımızda oluşan yerli malı kullanma bilinci ise bizleri mutlu ediyor” dedi.

33 kişilik sınıfta Yerli Malı Haftasının önemine dair okunun şiir ve söylenen şarkıların ardından öğrenciler beraberlerinde getirdikleri yiyecek ve içecekleri birbirileriyle paylaştılar.

OKULLARDA YERLİ MALI HAFTASI COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 11:46:01
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 18:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?