8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Yeşil kartlının ilaç çilesi

MERSİN’in Silifke İlçesi’nde biri kız 2 çocuk sahibi işsiz 32 yaşındaki Bircan Deveci, yüzde 20 katılım payını ödeyemediği için çocuklarının ilaçlarını alamamaktan yakındı. Deveci, “İlaç alacak param olsa yeşil karta ne gerek var?” diye yakınırken, yeşil kart bürosu yetkilileri, tedavi giderlerinin karşılandığını, ilaç masrafının yüzde 20’sini ise yeşil kart sahibinin ödediğini söyledi.


Ankara Mahallesi’nde oturan Bircan Deveci ile 31 yaşındaki eşi Selami Deveci’nin beraberliklerinden 2’si de el ve ayakları 6’şar parmaklı biri kız 2 çocukları dünyaya geldi. Günlük bulduğu işlerde çalıştığını, çoğu zaman işsiz gezdiğini anlatan Bircan Deveci, “Doktorlar, çocukların ellerindeki ve ayaklarındaki fazla parmakların şu anda zarar vermediğini, ancak, ameliyatla alınması gerektiğini bildirdi.

Ameliyatı yeşil kartla yaptırıyoruz, ama, gereken ilaçların yüzde 20 bedelini ödeyecek durumumuz olmadığı için erteliyoruz” dedi. Eşiyle akraba olmadıklarını, buna karşılık 4 yaşındaki Gökhan ile 2 hafta önce dünyaya gelen kızları Gamze’nin el ve ayaklarının 6’şar parmaklı olduğunu anlatan Deveci, şunları söyledi:

“Allah yeşil kartı verenlerden razı olsun. İşsiz gezdiğim günler hiç olmazsa acil durumlarda çocukları hastaneye götürebiliyorum. Ancak, yeşil kartla ücretsiz muayene olup, tetkikler yapılsa da ilaç bedelinin tamamı karşılanmadığı için sıkıntı çekiyoruz. İlaç alacak gücüm olsa yeşil kart sahibi olmazdım. Geçenlerde rahatsızlanan Gamze’nin 20 YTL’lik ilacını da 4 YTL bulamadığım alamadım. Tek dileğim bir işimin, gücümün olması, düzenli bir maaş kazanıp, çocukların ihtiyacını karşılayabilmek. Çocuklarıma, aileme bakabilecek bir iş istiyorum.”

Silifke Devlet Hastanesi’nde dünyaya gelen Gamze’yi muayene eden ortopedi uzmanı Op.Dr. Yusuf Alioğlu, fazla parmaklı olmanın genetik ve hayati tehlikeye yol açmayacak durum olduğunu belirterek, “Bu tür vakalarda bazen çok parmaklılığın yanında başka rahatsızlıklar da olabiliyor. Gamze 4-5 aylık olduktan sonra uygun görünürse ameliyatla fazla parmakları alınır. Çiftin 4 yaşındaki ilk çocuklarının fazla parmaklarının derhal kontrol edilip, ameliyatla alınması gerekir” diye konuştu.

Öte yandan, Mersin Eczacılar Odası yetkilileri, yeşil kartlı sayısındaki aşırı talep sonrası, Maliye Bakanlığı’nın 25 Mayıs 2005’ten itibaren yeşil kartlılardan ilaç bedelleri için yüzde 20 katılım payı alınmasını kararlaştırdığını, bu nedenle 2 yıldan fazla bir süredir, yeşil kartlıların ilacını katılım payı ödeyerek alabildiğini bildirdi. Yeşil kart bürosu yetkilileri de, yeşil kart sahiplerinin ilaç bedelinin yüzde 20’sini ödemek zorunda olduklarını, çok zor durumda olanları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yönlendirdiklerini kaydetti.









Yorumlarınızı Yazınız



Bu haber hakkında henüz yorum yok




ADnet Reklamları Bu bir reklamdır.
Op. Dr. Bülent Demirtürk
Kapalı-Pansumansız KIL DÖNMESİ
tekrar yok ; pansuman derdi yok
www.demirturk.org


Breast Gain Plus Göğüs Büyütücü!!!
Büyük ve Sıkı Göğüslere Sahip Olun!
Breast Gain Plus artık Türkiye'de!
www.breastturkiye.com



BİR AYDA 10 KİLO VERİNİZ!
İlaç Yok,Spor Yok,Diyet Yok
Bölgesel Kiloya Son Nokta!
www.diyetmax.com


MACA-NONİ MUCİZE BİTKİLER
Kadın Erkek Sporculara Doğal Doping
Afrodizyak Enerji,Süreklilik Ve Sağlık
www.nright.com



Reklam vermek için tıklayınız.















© Copyright 2007 Hürriyet





Ali Rıza EREN/DHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 12:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?