4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Yeşil Vagon' Mersin'de

'Yeşil Kutu Çevre Eğitimi Projesi' kapsamında tüm illeri dolaşan 'Yeşil Vagon', Mersin'e vardı. 4 gün boyunca kentte kalacak olan trende; öğretmen ve öğrencilere çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla çeşitli eğitimler verilecek.

Mersin Tren Garı'nda konaklayan vagonda, 'Uygulamalı Vagon Eğitim Semineri'nin ilkine yoğun ilgi gösterildi. Seminere, Mersin İl Çevre ve Orman Müdürü Hasan Saday, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şerafettin Çiftçi, Yeşil Kutu Projesi Sorumlusu Pınar Akpınar, Yeşil Vagon Koordinatörü Deniz Dinçel ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan Şerafettin Çiftçi, 'Yeşil Kutu Çevre Eğitimi Projesi'nin; Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Bölgesel Çevre Merkezi (REC) ortaklığında yürütüldüğüne dikkat çekerek, projenin 10-14 yaş grubundaki öğrencilerde çevre bilincinin oluşturulmasının amaçlandığını vurguladı. Çiftçi, 'Yeşil Vagon' kapsamında verilen eğitimlerle birlikte öğrencilere verilen her deste, onların çevreyle ilgiyi bir bağlantı kurmalarının sağlanacağını, böylelikle de karşılıklı çözümler üretilebileceğini savundu.

Türkiye'de sürdürülebilir kalkınma için çevre eğitimi alanında kapasite oluşturulmasıyla birlikte yöntem bilgisi aktarılması, daha ileri gelişmeler temel alınarak, eğitim alanında var olan durumun değerlendirilerek, ihtiyaçların belirlenmesi gerektiğinin altını çizen Çiftçi, bu noktada projenin oldukça önemli bir misyon üstleneceğini savundu. 'Yeşil Kutu Çevre Eğitimi Seti'nin, bugüne kadar Türkiye'de hazırlanan en kapsamlı eğitim seti olduğunu vurgulayan Çiftçi, “İlköğretim düzeyinde işlenen 16 branşın kazanımları ile direkt bağlantı kurulan eğitim setinde, söz konusu kazanımların öğrenciler tarafından içselleştirilmesi yönünde çok sayıda ders planı, etkinlik, çizgi film, kısa film, oyun, bilgi sayfası öğretmenlerin kullanımına sunuluyor” dedi.

Setin en önemli özelliğini; interdisipliner bir yapıya sahip olması olarak gösteren Şerafettin Çiftçi, ilköğretim düzeyinde işlenen 16 branşın kazanımlarıyla direkt bağlantı kurulan eğitim setinde, bu kazanımların öğrenciler tarafından içselleştirilmesi kapsamında çok sayıda ders planı, etkinlik, çizgi film, kısa film, oyun ve bilgi sunumunun öğretmenlerin kullanımına sunulduğunu hatırlattı. Çiftçi, 'Yeşil Vagon Projesi'nin temel olarak sürdürülebilir kalkınma eğitimiyle birlikte çevre eğitiminin yaygınlaştırılması amaçlandığını, bu noktada da 'Yeşil Kutu Eğitim Seti'nin kullanımı ve yaygınlaştırılmasına odaklandığını dile getirdi.

Mersin İl Çevre ve Orman Müdürü Hasan Saday da, bugün gelinen noktada çevrenin oldukça önemli olduğunu ve olumlu tüketim alışkanlıklarının da bireye ilköğretimde kazandırılması gerektiğini savundu. Hasan Saday, bu konuda eğitimcilere oldukça önemli görev ve sorumluluklar düştüğüne işaret ederek, çevrenin korunabilmesinin tek yolunun da eğitim olduğunu kaydetti. Başlatılan eğitim seminerleriyle birlikte çevrenin korunması açısından yeni bir dönemin başlayacağına inandığını ifade eden Saday, ortaya konulan çalışmalara gereken tüm desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 18:49:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?