4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yeşilova 'veda' etti

YEŞİLOVA 'VEDA' ETTİ

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdman Yurdu'nda sıcak saatler yaşanıyor.

4-1 kaybedilen Orduspor maçının ardından görevine son verilen Teknik Direktör Yüksel Yeşilova, gazetecilere veda edip hakkında merak edilenlere de açıklık getirmeye çalıştı.

 

"HİÇ KİMSEYE BİR KIRGINLIĞIM YA DA KÜSKÜNLÜĞÜM YOK"

Yeşilova, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yardımcısı Tekin İncebaldır, Dorel Chiriac ve Okan Kopan ile birlikte kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Hiç kimseye kırgınlığı ya da küskünlüğünün olmadığının altını çizen Yeşilova, Mersin İdman Yurdu'na hizmet etmekten ve takımın başarılı olmasından başka bir şey düşünmediklerini ve bu amaç doğrultusunda çalıştıklarını anlattı. "Biz buraya nasıl alnımız ak, başımız dik geldiysek yine aynı şekilde ayrılıyoruz"

diyen Yüksel Yeşilova, ayrılırken de herhangi bir sorun çıkarma gibi bir durumun da söz konusu dahi olmayacağının altını çizdi. Yönetimle yapmış oldukları görüşmelerde hakları olan ücreti istediklerini ve bunun dışındaki hiçbir ödemeyi de kabul etmeyeceklerini ilettiklerini anlatan Yeşilova, gerekli ödemeler yapıldıktan sonra da kentten ayrılacakları bilgisini de verdi.

"GÖREVDEN NEDEN ALINIP NEYE GÖRE GÖNDERİLİDİĞİMİZİ BİLMİYORUM"

Başarıda da başarısızlıkta da sorumluluğu bir ekip olarak paylaştıklarını ifade eden Yeşilova, "Orduspor maçından biz sorumluyuz ve üzgünüz böylesi bir karşılaşma için. Ama inanıyorum ki, Mersin İdman Yurdu futbol kariyerinde bir daha bu tür bir maç daha yaşamaz" dedi. Mersin İdman Yurdu'nun iddialarından kopmuş, hedefinden şaşmış bir pozisyonda olmadığını vurgulayan Yeşilova, öncelikli hedeflerinin 'ilk 6' içinde veya buraya yakın bir bölgede yer almak olduğunu hatırlattı. Yeşilova, "Samsun maçından 3

puan almış kabul edilmesek bile, Orduspor yenilgisine rağmen yine hedefteyiz. Neden görevden alındığımızı ve bizi neye göre gönderdiklerini bilemiyorum. Ancak buna rağmen hiçbir dargınlığım ya da kırgınlığım yok" diye konuştu.

"YAŞANANLARIN FARKINDAYIZ AMA BUNLARI HİÇBİR ZAMAN KONUŞMAYIZ"

Yaşananların farkında olduklarını kaydeden Yeşilova, ancak kendisinin bir felsefesi olduğunu bunun da; 'Kol kırılır, yen içinde kalır" sözüyle özdeşleştiğini ve yaşananlar hakkında da herhangi bir açıklama yapmayı da düşünmediğini, susup yollarına devam edeceklerini açıkladı. Mersin İdman Yurdu'nu bir 'ev' olarak gördüğünü ve bu evin içinde yaşananları da hiçbir zaman dışarıya taşıma gibi bir yaklaşımlarının da olmayacağının altını çizen Yeşilova, tek dileğinin burada yaşadıklarının bir daha ne kendi

başına, ne de herhangi bir meslektaşının başına gelmemesi olduğunu belirtti. Yeşilova, kendisinin ardından takımın başına getirilen Nurullah Sağlam'a da yeni görevinde başarılar diledi.

"BİZ PROFESYONEL İNSANLARIZ VE ASLA PES ETMEYECEĞİZ"

Yeşilova, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bizler profesyonel insanlarız. İşimize bakıyoruz ve asla da pes etmeyeceğiz. Benim ve ekibimin felsefesinde pes etmek diye bir şey yok ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. Allah'tan hayrı neyse o olsun diyoruz. 7 haftalık lig periyoduna gelince de ben kendimi başarısız bulmuyorum. Bizler oynadığımız rakip itibariyle çok zor deplasmanlara gittik ve çok zorlu takımlarla oynadık. Alabileceğimiz puanları aldık, ta ki Orduspor maçına kadar. Ondan sonrasında yaşananları

zaten sizler de biliyorsunuz. Samsun maçından gelecek 3 puanla birlikte toplamda 12 puanla bugün 4. sırada yer alan bir takımız diyebilirim. Bu nedenle de başarısız olduğumuzu düşünmüyorum."

"HİÇBİR ZAMAN FUTBOLCUMUN ARKASINDAN KONUŞMADIM"

Bir gazetecinin, futbolcuların Orduspor karşılaşmasını bilerek kaybettiği ve kendisinin görevden alınması için maçı sabote ettiği yönünde iddialarda bulunması üzerine Yeşilova, şu yanıtı verdi; "Bu konulara hiç girmek istemiyorum. Benim bu tür şeylerle işim olmaz. Futbolcum hakkında da böyle bir şey söylemem. Çünkü sonuçta nasıl ki ben kendi ekmeğime saygı duyulmasını istiyorsam, bu kişilerin de ekmeğine saygı duyulmasını istiyorum. Hiçbir futbolcumun arkasından da konuşmam. Ama her ne yaptıysalar da onları Allah'a havale ediyorum. Bu konuda yorum dahi yapmak istemiyorum."

YEŞİLOVA 'VEDA' ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 13:42:02
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 14:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?