5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yeşiltepe'nin yeni başkanı; Tüten

YEŞİLTEPE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA FİKRİ TÜTEN SEÇİLDİ

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Yeşiltepe Beldesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Salah Gökmen’den boşalan başkanlığı görevine Meclis Başkan Vekili Fikri Tüten seçildi.

Yeşiltepe Belediyesinde toplanan Belediye Meclis üyeleri, ilk olarak yoklama yaptıktan sonra gizli oylamaya geçti. MHP’li aday Fikri Tüten birinci ve ikinci oylamada salt çoğunluk sağlayamadığı için üçüncü tura geçildi. Üçüncü turda yapılan oylamada MHP Meclis üyesi Fikri Tüten 5 oy alırken, 4 CHP meclis üyesi boş oy kullandı. Üçüncü tur sonunda salt çoğunluğu kazanan yeni Başkan Fikri Tüten, Yeşiltepe Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.

Yapılan seçimin son derece demokratik olduğunu belirten Fikri Tüten, meclis üyelerine teşekkür etti. Tüten, “Arkadaşlar, beni bu göreve layık görerek seçtiğinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Görevimin bilincindeyim, amacım bugüne kadar olduğu gibi özveri ile çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ettireceğim. Merhum Belediye Başkanımız Salah Gökmen ile bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaları ve aldığımız kararları kaldığı yerden devam edeceğim. Beldemizde birlik, beraberlik, huzur ve güveni tesis etmek için var gücümle çalışacağımı taahhüt ediyorum. Hepinizin desteğini bekliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Fikri Tüten’i ilk olarak MHP Tarsus İlçe Başkanı Hakan Özbelli, Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları Kerim Tufan ve Şevket Can, MHP Tarsus İlçe Yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve belde halkı tebrik etti.

Tebriklerin ardından sonra Belediye Başkanı Fikri Tüten ve beraberindekiler Salah Gökmen’in mezarına giderek dua ettiler. Burada Başkan Tüten, belde halkına yaptığı konuşmada, “Merhum Salah Başkanımızın mezarı başında söz veriyorum. Beldem için dosdoğru hizmet vereceğim” dedi.

YEŞİLTEPE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA FİKRİ TÜTEN SEÇİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 16:30:02
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 17:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?