5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yetenek avı başlıyor!

Mersin, gözünü 2016 ve 2020 yılları arasında yapılacak olan olimpiyat oyunlarına dikti.

Mersin Valiliği tarafından hayata geçirilen; 'Olimpik Yetenekler Projesi' ile birlikte köy köy gezilerek 10-12 yaş arasındaki yetenekli çocuklar belirlenecek ve olimpiyatlarda başarılı olabilecek çocuklar yetiştirilecek.

Projeyle ilgili olarak Valilik Toplantı Salonu'nda bir bilgilendirme toplantısı düzenleyen Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, buradaki amaçlarının sağlıklı bir neslin yetiştirilmesine katkı sunulmasının yanında olimpik sporcuların da yetiştirilmesi olduğunu kaydetti.

Mersin İl Özel İdaresi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülecek olan projenin aynı zamanda da Türkiye için bir model olacağını savunan Vali Aksoy, kent genelinde 250 bin kişiye ulaşarak spor kültürünü aşılamak
istediklerini, bunların da 95 bininin öğrenciler geriye kalan 155 kişinin de öğrenci velisi, öğretmen, antrenör ve teknik personel olduğu bilgisini verdi.

'Olimpik Yetenekler Projesi' ile eğitilecek olan sporcuların, Mersin'in 2016 ve 2020 yıllarında yapılacak olan olimpiyatlarda iddialı bir konuma gelmesini sağlayacağını söyleyen Aksoy, anne ve babalara çağrıda bulanarak, "Çocuğunuza 'olimpiyat şampiyonu' olmak için bir fırsat verin" dedi. Hüseyin Aksoy, kentin spor alanında oldukça önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, "Projeyle Mersin'den yeni yıldızlar yetişecek. Bu çok ütopik bir düşünce değil. Çünkü kentimizden şimdiye kadar Selahaddin Çobanoğlu, Mersinli Ahmet ve Nevin Yanıt gibi önemli sporcular yetişmiş. Şimdi neden bu sporcuların yenileri olmasın ?" dedi.

Projenin toplam bütçesinin 600 bin TL olduğunu kaydeden Aksoy, oluşturulacak olan ekiplerin de köy köy gezeceğini ve yeni yetenekler arayacağını belirterek, organize edilecek seçmelerde de; normal, yetenekli, üstün yetenekli ve olimpik yetenekli kategorilerine göre de sporcu adayı belirleneceğini vurguladı.

Aksoy, projeyle birlikte Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden spor kompleksi inşa edilebilmesi için yaklaşık 4 milyon TL'lik kaynak talebinde bulunduklarını ifade etti.
Dile getirmiş oldukları taleple ilgili olarak şu ana kadar herhangi bir yanıt alamadıklarını da belirten Vali Aksoy, "Kompleksi kentimize kazandırabileceğimize inanıyorum. Kompleks olmasa bile bu projeyi hayata geçireceğiz. Ancak kompleksin olması halinde hem proje daha sağlıklı çalışır, hem de kentimizdeki spor kulüplerine rahat bir nefes aldırılır" ifadelerini kullandı.

Olimpik Yetenekler Projesi'nin 1 Ocak 2009 tarihinde hayata geçirildiğini söyleyen Mersin İl Gençlik ve Spor Müdürü Emrullah Taşkın da, projede görev alacak antrenörlerin de belirlenme aşamasında olduğunu, alan taraması ve seçmelerin de önümüzdeki günlerde başlanacağı bilgisini verdi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 17:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?