5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Yetkiyi doğru kullandık'

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 5 yıl önce kendilerine verilen yetkiyi doğru kullandıklarını belirterek, Toroslar'ı yaşanabilir bir kent haline getirdiklerini söyledi.

Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, 29 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Akbelen, Osmaniye, Tozkoparan, Çavuşlu ve Çağdaşkent mahalleleri ile Kafkaslar Derneği'nde gerçekleştirilen toplantılara katılan Tuna, hizmetleri gelecek nesiller için yaptıklarını söyledi. Gittiği her yerde büyük bir sevgi gösterisi ile karşılanan Tuna, 5 yıl önce kendilerine verilen yetkiyi doğru kullanarak bölgeyi daha yaşanabilir bir kent haline getirdiklerini belirtti.

Bu görev süresinde şahsiyetli ve ahlaklı bir duruş sergilediklerini, parayı çarçur etmeden bir çok eksik ile aldıkları belediyenin önce borçlarını tamamen kapatıp, sonra da programlar yaparak 25 mahalleye eşit hizmet götürüp, çehresini değiştirdiklerini ifade eden Tuna, "Belediyemizin bütçesi belli. Ama biz bunun arkasına sığınmadan gelir arttırıcı projeleri hayata geçirerek bütçemizi 13.5 milyon liradan, 30 milyon liraya çıkardık ve tüm çalışmalarımızın halk huzurunda hesabını verdik. Seçildiğimiz gün rozetimizi çıkararak bölgemizde yaşayan herkesi gönül çemberimiz içerisine aldık” dedi.

Toroslar'da yaşanan sorunların çözümü noktasında Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hep yanında olduklarını dile getiren Tuna, özellikle çöp sorununa değindi. Çöp sorununun çözümü aşamasında büyük rol oynadıklarını dile getiren Tuna, eski çöp depolama alanında var olan arazilerin kullanım hakkını da Büyükşehir Belediyesi'ne verdiklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın kendisi hakkında hizmeti engellediğine dair ortaya attığı iddiaları da yalanlayan Tuna, şöyle konuştu; “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Macit Özcan, 'Toroslar'a çok büyük projeler uygulayacaktım ancak Hamit Tuna bize 1 metre yer vermedi' diyor. Böyle bir şey yok. Bir kere çöpün çözümü noktasında defalarca toplantı yaptık. Ne gerekiyorsa elimizi taşın altına sokacağız dedik ve belediye olarak üzerimize düşeni yaptık. Çöpün çözümü noktasında eski çöp depolama alanında belediyemize ait arsaların üst kullanım hakkını Büyükşehir Belediyesi'ne devrettik. Bunu yapmasaydık çöp halen bir sorun olarak önümüzde olacaktı. Hani biz hizmeti engelliyorduk? Büyükşehir'e arsa vererek mi hizmeti engellemiş oluyoruz?”
5 yılda edinilen tecrübe ve bilgi birikimi ile önümüzdeki bir 5 yıl için daha hazır olduklarını söyleyen Hamit Tuna, "29 Mart'ta hem Toroslar'da hem de Büyükşehir'de üç hilalin altına evet mührünü basarak bize destek verin. İstikrarı ve var olan tecrübemizi iyi değerlendirin” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 17:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MURAT ÖZ IP: 78.170.26.xxx Tarih : 10.03.2009 21:24:23

HAMİT TUNA'NIN SÖZLERİNİN ALTINA İMZAMI ATARIM.DEDİKLERİNİN HEPSİ DOĞRUDUR.GÖNÜL ADAMI,HİZMET ERBABI HAMİT TUNA'YI DESTEKLİYORUZ.