5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yıkılması beklenmeden yıkıldı!

Mersin'in Bozyazı ilçesinde çökme tehlikesi olduğu gerekçesiyle boşaltılan ilköğretim okulunda yıkım çalışmalarına başlandığı bildirildi.

1982 yılında yapılarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Bozyazı İlköğretim Okulu'nda geçtiğimiz yıl tavanında sıva dökülmesi meydana gelince Mersin İl Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından görevlendirilen ekipler tarafından okulda inceleme başlatıldı.

Yapılan incelemelerde okulun deniz kumundan yapıldığı, bu nedenle de binanın beton özelliğini kaybettiği ve demirlerin oksitlenerek gücünü yitirdiği belirlendi. Bu gelişmeler üzerine Bozyazı Kaymakamlığı söz konusu okulun boşaltılması yönünde karar aldı. 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı başında okul boşaltılırken, yıkım çalışmalarına da hemen başlandığı bildirildi.

Gelişmeleri değerlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, yıkım çalışmaları nedeniyle 943 öğrenci ve 45 öğretmenin Bozyazı Lisesi'ne sevk edildiğini ve bu okulda da ikili öğretime geçildiğini anlattı. Doğan, "Tabi ikili eğitimde bazı sorunlar yaşamaktayız. Okulumuzun yıkımı biter bitmez yeni okulun yapım ihalesine çıkacağız. Valimizin de dediği gibi ilçemize yakışır bir okul yaptıracağız. İnşallah gelecek eğitim öğretim yılında yeni binamızda olacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 23:00:07
Güncelleme :22 Nisan 2009 Çarşamba 23:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?