9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yıkım çalışmaları sürüyor

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi tarafından, bölgenin daha çağdaş bir hale gelmesi için yürütülen yıkım çalışmaları devam ediyor.

Bu çerçevede Toroslar Belediyesi Yapı Denetim Amirliği ekipleri Zeki Ayan ve Mithat Toroğlu mahallelerinde bulunan 2 metruk binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. Görev süreleri içerisinde, kentin görünümünü değiştirmek adına 83 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yıkımların devam edeceğini söyledi. Mesken sahiplerinin talepleri üzerine yıkılan binaların, vatandaşlar açısından sosyal tehlike arz ettiğini belirten Tuna, bölge halkının huzurunu korumayı ön planda tuttuklarını kaydetti.
Bu binaların kokulu madde ve alkol bağımlılarının meskeni haline geldiği gibi kemirgen ve haşerelerin de üreme alanları olduğunu vurgulayan Tuna, mahallelerinde bu tür bina bulunan vatandaşların veya mesken sahiplerinin belediyeye müracaat etmelerini istedi.

Hedeflerinin daha modern bir Toroslar oluşturmak olduğunu dile getiren Tuna, tüm hizmetlere olduğu gibi yıkım çalışmalarına da büyük önem verdiklerini belirterek, "Zamanında yapılan yanlış uygulamalardan dolayı bölgemiz çarpık kentleşmenin merkezi haline gelmiş. Bunu önleyebilmek ve Torosları daha modern bir hale getirebilmek amacıyla bu tür sosyal tehlike arz eden metruk binaların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Belediye olarak halkımızın huzur, sağlık ve güvenliğini daima ön planda tutuyoruz. Mahallelerinde bu tür bina bulunan vatandaşlarımız ve mesken sahipleri belediyemize müracaat etmeleri durumunda, dilekçeler hemen değerlendirilerek Yapı Denetim Amirliği ekiplerimizce gerekli işlem uygulanacaktır" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 17:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?