5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yılanlar ortaya çıktı!

Mersin'in Silifke ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar görülmeye başladı.

Havaların aşırı sıcak olması nedeniyle yılan, çıyan, akrep gibi hayvanların su bulmak için insanların yaşadığı alanlara geldiği belirtilirken, özellikle yılanların çiftleşme zamanı olduğuna da dikkat çekildi. Yılanı gören vatandaşların özellikle yalnız olduklarında öldürme gibi bir telaşa kapılmamaları önerilirken, oldukça seri hareket eden yılan karşısında tek başına mücadele edilemeyeceği kaydedildi.

Yılanların kendilerine dokunulmadığı sürece zararsız olduğunu söyleyen belde halkı, özellikle kara yılanın can derdine düşmediği sürece zarar vermediğini, fakat zarar verilirse insanı dövmek gibi bir özelliği bulunduğunu söyledi.

Yerleşim alanlarına inen yılanların vatandaşı tedirgin ettiği gözlenirken bu konuda yetkililerden önlem alması istendi. Bu yıl yılanları sık sık gördüklerini belirten vatandaşlar, "Yılanlar tehlike saçıyor. Bu tür kara bir yılanla ilk kez karşılaşıyoruz. Yılan kızgın olsaydı, ya da bir çocukla karşı karşıya gelseydi, kötü sonuçlarla sebep olabilirdi. Bu konuda yetkililerin tedbir almaları gerekir." diye konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2013 Salı 17:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?