5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yıldırım hataları düzeltmek için geliyor!

DSP Akdeniz Belediye Başkan Adayı Kenan Yıldırım, belediye başkanlığı konusunda uzmanlaştığını ve bu kapsamda da Akdeniz'de bugüne kadar yapılan yanlışları düzeltmek için göreve talip olduğunu söyledi. Yıldırım, bunu yapabilecek güce ve birikime sahip olduğunun da altını çizdi.

Mersin'in Akdeniz ilçesinin küçük bir Türkiye modeli olduğunun altını çizen Kenan Yıldırım, ilçede farklı etnik köken ve dini inanışlara sahip insanların bir arada yaşadığını, bu nedenle de bölgede belediye başkanlığı yapacak kişinin çok dikkatli olması ve herkese eşit mesafede yaklaşması uyarısında bulundu.

Yıldırım, "Akdeniz'de huzuru inşa edip, farklı kültürler arasındaki barışı pekiştirme noktasında belediyeye sosyal açıdan da önemli görevler düşüyor. Eğer bu durum yerine getirilirse Türkiye'de de barışın, kardeşliğin ve huzurun pekişmesine katkıda bulunulur" dedi.

Belediyeciliğin sadece kaldırım yapıp, asfalt döküp, yeni parklar inşa etme olarak görmediklerini ve bu anlayışın da karşısında durduklarını kaydeden Yıldırım, bugün gelinen noktada da belediye başkanının bölgesine bir inşaatçı zihniyetiyle yaklaşmaması gerektiğini savundu. Akdeniz'de belediye başkanlığı görevini üstlenmenin kişiye büyük bir sorumluluk yüklediğine dikkat çeken Yıldırım, kendilerinin de bu durumun bilincinde olduklarını dile getirdi. Belediye başkanlığı için okullarda eğitim verilmediğini ve bu işin üniversite ya da yüksekokulu da olmadığını vurgulayan Yıldırım, içinde insan sevgisi olan bir kişi neyin, nasıl ve ne şekilde yapılması gerektiğini de görev süresi içinde öğrendiğini anlattı.

Yıldırım, kendisinin 10 yıllık Kazanlı Belediye Başkanlığı görevinde bu konuda artık uzmanlaştığını ifade ederek, Akdeniz'in sorunlarını bildiğini ve bu nedenle de 30 Mart sabahı hiç vakit kaybetmeden birçok uygulamayı hayata geçireceklerini savundu. Bu noktada da yapılacak çalışmaların başında özelleştirmelere son verilmesi olacağının altını çizen Yıldırım, belediyenin asli görevleri olarak kabul edilen işlerin yine belediye tarafından yürütüleceğini söyledi. Yıldırım, Akdeniz Belediye Meclisi'nin yapacağı ilk toplantıda da belediyenin özel şirkete devrettiği temizlik işlerinde özelleştirmeye son verilmesi yönünde karar alacaklarını belirtti.

Mersin Limanı, Mersin Serbest Bölgesi ile birlikte sanayi ve geniş tarım alanlarının yanında 'Seyhan-Kazanlı Turizm Bölgesi'nin de Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde yer aldığını ve tüm bunların da ilçenin en önemli avantajlar sunduğunu dile getiren Yıldırım, bununla birlikte bazı özel projelerin de belediye kanalıyla hayata geçirilmesini şart koştu.

Yıldırım, "Örneğin, turizm alanında ne mi yapacağız? Otelleri kendimiz kuracak halimiz elbette yok. Ama yatırımcılara, turizmcilere gideceğiz ve bölgede yatırımlar yapmalarının önünü açacağız. Onlarla birlikte hareket edecek, olası yol, su, kaldırım, aydınlatma gibi alt ve üstyapı sorunlarını biz çözeceğiz. Turizm bölgesine katkı vereceğiz" diye konuştu.

Söz konusu katkıyı sunarken yatırımcılardan da bir takım taleplerde bulunacaklarına işaret eden Yıldırım, turizm alanında çalıştırılacak insanların da belediye olarak kendilerinin seçmelerini sağlayacaklarını ve tercihlerini de Akdeniz'de yaşayan insanlar olacağını söyledi. Yıldırım, bir başka deyişle de Sezar'ın hakkını yine Sezar'a vereceklerini, turizm sektöründeki nitelikli ara eleman sorununu da düzenlenecek olan mesleki eğitim kurslarıyla çözmeye çalışacakları bilgisini verdi. Tüm bu çalışmaların da beraberinde başarıyı getireceğine inandığını dile getiren Yıldırım, yatırımcılara her zaman destek vereceklerini, bu kapsamda da sanayici ve işadamlarıyla barışık bir ilçenin de temellerini atacaklarını anlattı.

Yıldırım, "Eğer siz bu altyapı sorunlarını çözer, yatırımcıya destek verirseniz; İstanbul sermayesini bile Mersin'e çeker, kenti Türkiye'nin tüm yatırımcıları için cazibe merkezi haline getirirsiniz. Biz bunun uğraşısını vereceğiz. Sonuçta da bir tarafta turizm ve tarım, diğer taraftan da lojistik ve sanayi ile ilçemizin ve sonuçta kentimizin kalkınmasında üzerimize düşeni yapacağız. Tüm bu çalışmalar beraberinde istihdamı getirmez mi? Ekonomiyi, ticareti canlandırmaz mı?" diye sordu.

Akdeniz'in aynı zamanda da esnafın yoğunlaştığı bir başka deyişle de kümelendiği bir bölge olduğunu ifade eden Yıldırım, bu nedenle de bölgede büyük alış-veriş merkezlerinin kurulmasına asla izin vermeyeceklerini kaydetti. Yıldırım, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ayrıca, bazı doktorlarımızla anlaşarak belediyeye ait seyyar kabinlerle, yoksul durumdaki insanlarımıza sağlık hizmetini de ulaştıracağız. Belki de bir sağlık kuruluşuyla anlaşarak ya da belediye kadrosuna alacağımız hekim arkadaşlarımızla bu hizmeti sağlayacağız. Bunu mutlaka yapacağız. Şunu araştırın; bugün Mersin'in belediyelerinde kaç bankamatik memuru var? Sadece bankamatik memurlarının işine son vermenizle birçok hekimi kendi kadrolarınızda barındırabilirsiniz? Bizler, tüm bu yanlış uygulamalara son vermeye, hataları düzeltmeye geliyoruz. Ve 'önce insan' diyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 11:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?