5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yıldırım 'yaşamsal dönüşüm'ü anlattı

DSP Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkan Adayı Kenan Yıldırım, 29 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde belediye başkanı seçildiği taktirde Akdeniz'de 'Yaşamsal Dönüşüm Projesi'ni hayata geçireceklerini söyledi.

Akıl Yolu Derneği'ni ziyaret eden Kazanlı Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediye Başkan Adayı Kenan Yıldırım, projeleri hakkında bilgi verdi. Yaşamı boyunca hep kendini akıllı insan olarak gördüğünü belirten Yıldırım, "Aklı sevgi, barış ve kardeşlik için kullanmak gerekir. Aksi olursa kötü işler ortaya çıkar. Aklı hep insan hayatının daha da güzelleşmesi için kullandım ve ortak akıl ile hareket ettim" dedi.

Kazanlı sahillerindeki kaplumbağalar için yıllardır haklı bir mücadele sergilediğini hatırlatan Yıldırım, Akdeniz Belediye Başkanlığı'na seçildiği takdirde 'Yaşamsal Dönüşüm Projesi'ni hayata geçireceklerini söyledi. Yıldırım, "İmar uygulaması yapılacaksa bölge bazında, mahalle bazında olmalı. Yoksulluğun olduğu bölgeleri de kapsamalı. El sıkışacağız oradaki arsa sahibiyle. 'Gel kardeşim ben belediye olarak müteahhittim, şu anda sizin yerinize talibim, kaç daire istiyorsun benden. İki daire. Al ben sana birde dükkan vereceğim diyeceğim. Arsa sahiplerine arsalarının değerinden fazla vererek kentsel dönüşümü, yaşamsal dönüşüme çevireceğiz" diye konuştu.

İnsana katkı vererek yeni kenar mahalleler oluşturulmasının önüne geçilmesi gerektiğini anlatan Yıldırım, "Kentsel dönüşümde vatandaşın hasretini biliyoruz. İmar kredisi yapılmadan önceki değerine göre kamulaştırma yapıldı. Bu insanlara arsasının karşılığında 50 bin lira verdiğinde, bu adam 50 bin lirayı ne yapacak? Gidecek başka bir kenar mahalle yapacak. Bizim yaşamsal dönüşüm dediğimiz olay ise orada oluşacak imar düzenlemesi ile değişime ekonomik olarak ortak etmek. Biz yeni kenar mahalleler yaratmak istemiyoruz. Varsa orada yapılacak bir değişim, orada yaşayan insana da katkı vermek zorundasınız. Bizim olduğumuz yerde bu kamulaştırma ile insanların farklı yerlere gönderilmesi problemi olmayacak. Bir iyileşme olacaksa o iyileşmeden orada yaşayan insan nasibini alacak" dedi.

Akıl Yolu Derneği Başkanı Başkanı Mehmet Reşat Ata ise, dernek hakkında bilgi verdi. Aklın önemine değinen Ata, herkesin aklına ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Ziyartte ayrıca İnciay Yapım adına Yönetmen Rüştü Aydın, Kenan Yıldırım'a teşekkür belgesi ve film CD'si verdi. Başrol oyuncusu Cem Ata ise Kazanlı sahilinde çekilen film setinden bir adet fotoğrafı hediye ederken, şair Şah İsmail Ateş de kendi şiir kitabını hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 17:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?