4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yıldızhan'dan 'yayın yasağı' talebi

İZZET YILDIZHAN'DAN 'YAYIN YASAĞI' TALEBİ

Mersin'de, basında sansürün kaldırılışının 102. yıldönümünü kutlamaya gelen gazeteciler, şarkıcı İzzet Yıldızhan'ın başvurusu sonucu Kadıköy 3. Aile Mahkemesi'nce alınan 'yayın yasağı' kararıyla karşılaştı. Kararın gerekçesi kentte yayın hayatını sürdüren radyo, televizyon ve gazete temsilcilerine imza karşılığında görevli polis memurlarınca dağıtıldı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe katılmak üzere tören alanına gelen gazeteciler, Yıldızhan'ın vekili aracılığıyla Gizem Şehnaz İ. aleyhine açmış olduğu; 'kişisel ilişki tesisine' yönelik dava ve söz konusu davayla ilgili Kadıköy 3. Aile Mahkemesi'nce alınan kararla karşılaştı. Görevli polis memurunun imza karşılığı dağıttığı mahkeme kararında; Yıldızhan ve İzgi arasındaki davayla ilgili olmayan 3. şahıslar hakkında basında yer alan haberlerin, Yıldızhan'ın kişilik haklarını olumsuz yönde etkilediğinin altı çizilerek davayla ilgili haber yapılmasının yasaklanmasının talep edildiği hatırlatıldı.

Kararda şu ifadelere yer verildi: "Dilekçeye ekli sunulan gazete haber örnekleri ve internet çıktılarının incelemesinden, dilekçeyle belirtildiği iddia edilen hususlarla ilgili olarak evlilik birliği içinde ve sadece tarafları ilgilendirebilecek bir takım haberlere yer verildiği, bu haberlerde kamusal yarar veya toplumun bilgilendirilmesini gerektirir bir husus bulunmadığı anlaşıldığından haber yapılmaması yönünde tedbir talebinin kabulüne karar verilmiştir."

Kadıkoy 3. Aile Mahkemesi'nin 22 Temmuz 2010 tarihi itibariyle almış olduğu karar kapsamında dava tamamlanıncaya kadar basına yayın yasağı getirildiğinin altı çizildi.

İZZET YILDIZHAN'DAN 'YAYIN YASAĞI' TALEBİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2010 Cumartesi 12:01:02
Güncelleme :24 Temmuz 2010 Cumartesi 13:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?