2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yıldızlar Altında Tiyatro Şenliği başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Şehir Tiyatrosu'nun her yıl geleneksel hale gelen "Yıldızlar Altında Tiyatro Şenliği"nin 5.'si başladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, şenlikle ilgili düzenlenen toplantıda, her yıl yüzlerce genç tiyatrocu adayını sahnede görmekten büyük kıvanç duyduklarını söyledi.

Temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kültür ve sanata verdikleri önem ve desteğin bu etkinliklerin oluşmasında en büyük paya sahip olduğunu ifade eden Özcan, bu yıl 5.'si gerçekleşecek ve 20 Haziran'a kadar devam edecek olan 'Yıldızlar Altında Tiyatro Şenliği'ne tüm Mersinlileri davet etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Müdürü Tamer Güven ise daha önceki 4 şenlikte 100'e yakın tiyatro gurubunun, bin tiyatrocu oyuncusu ile 100 binden fazla seyirciye ulaştığını belirterek, sanatseverlerle bu tür etkinliklerde buluşmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Şenlik boyunca birçok okul ve kurumun tiyatro topluluklarının Kültür Park Mini Amfi Tiyatro ve Kızkalesi sahnesinde her akşam saat 20.00'de sahne alacağını sözlerine ekleyen Güven, bu yıl tiyatro şenliğinde 30'a yakın oyunun sahneleneceğini belirtti.

 

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 15:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?