5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yılın Annesi seçildi

Mersin'in Erdemli ilçesinde aldığı kredi ile el işi yaparak geçimini sağlayan bedensel engelli Selma Kemik, Kadın Emek Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yılın annesi seçildi.

Derneğin başkanı Nesrin Sorver, Yılın Annesi ödülünün verilmesi için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, dernek olarak bir ayağı şeker rahatsızlığı nedeni ile kesilen buna rağmen hayat mücadelesinden kopmayan 52 yaşındaki Selma Kemik'i yılın annesi olarak seçtiklerini söyledi.
Sorver, Selma Kemik'in İl Özel İdaresi'nden 'Mikro kredi' projesi kapsamında aldığı kredi ile el işi yaparak geçimini sağladığını belirterek, "Her ne kadar ayağının birisi olmasa da elleri sağlam olan annemiz kimseye muhtaç olmadan çalışıp evinin geçimini sağlıyor. Bunun için kendisini örnek anne olarak seçtik" dedi.

Anne demenin; sevgi, şefkat, güzellik, demek olduğunu, her annenin güzel ve şefkatli olduğunu ifade eden Sorver, "Annelerimizin emeklerine saygı duymamız, onlara saygıda kusur etmememiz gerekir. Hiç unutmayalım ki, karşılıksız ve menfaatsiz tek sevgi anne sevgisidir onların sevgisini üzerlerimizden hiç eksik etmeyelim" diye konuştu.

Erdemli'de yılın annesi seçilen Selma Kemik de, yılın annesi seçilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, dernek yöneticilerine teşekkür etti.
Yılın annesi seçilen Selma Kemik, kendisine çiçek ve hediyeler verilmesinin ardından küçük bir kız çocuğunun okuduğu şiirle duygulandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 19:00:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?