4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yılın ilk kayısısı 50 TL!

YILIN İLK KAYISISI 50 TL'YE ALICI BULDU

Türkiye'de 2010 yılının ilk sofralık kayısısı Tarsus'ta yetişti. 'Nilfa' cinsi kayısıyı, kilosunu 50 TL'den Şekerbank aldı.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, "Türkiye'nin ilk yaş kayısısını yetiştiren üreticimize teşekkür ediyoruz. Şu an dünyada da ilk ürün konumunda. Bizler sektörde bu dönemde yaşanan boşluğu erken üretim yaparak karşılamak istiyoruz. Bu yıl hava şartları nedeniyle ürünümüz 10 gün geç yetişmiştir. Normalde 5 Nisan'da ürünü piyasaya sürebilirsek üreticilerimiz iyi para kazanabilirler" dedi.

Sarıveli köyündeki 3 dönümlük yüksek serasında yetiştirdiği kayısıyı Tarsus Ziraat Odası'na getiren Hilal Yeşilapak (47) ise Türkiye'de yılın ilk kayısısını yetiştirdiği için mutlu olduğunu ifade etti. 5 yıldır meyve üreticiliği ile uğraştığını ifade eden Yeşilapak, "2 yıl önce kayısı ağaçlarını yüksek sera içerisine aldım. Sofralık olarak yetişen ürünümüz, kalite bakımından da oldukça yüksek" dedi.

Kuruldukları günden bu yana çiftçileri desteklediklerini ifade eden Şekerbank Tarsus Şube Müdürü Okan Ünal da, "Şekerbank olarak ülkemizde dönemin ilk yetişen kayısısını sembolik olarak almış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Tarsus önemli bir üretim merkezi, bu noktada ülke tarımında önemli bir yeri var" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 15:56:05
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 19:07:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?