4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yine ciğerlerimiz yandı!

MERSİN'DE ORMAN YANGINI

Mersin'de, ihmal ve dikkatsizlik sonucu çıktığı belirtilen orman yangını, 6 saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangında 5 hektarlık sedir alanı zarar gördü.

Yangın, Mersin merkeze bağlı Arslanköy yakınlarında bulunan Tırtar Kayacı mevkiinde çıktı. Orman yangını, otların kuru olması rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangına Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri; 2 amfibik uçak, 3 helikopter, 25 arazözle müdahale etti. Jandarma ekiplerinin de müdahalede bulunduğu yangın, yaklaşık 6 saatlik bir çalışmanın ardından söndürüldü. Yangın nedeniyle 5 hektarlık sedir sahasının tahrip olduğu bildirildi.

Yangın söndürme çalışmalarını takip eden Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, yapılan ihbarın ardından ekiplerin 15 dakika gibi kısa sürede olay yerine gelerek yangına müdahalede bulunduğunu söyledi. Gözükara, yangının daha fazla tahribat vermeden kontrol altına alındığını, burada erken müdahalenin öneminin bir kez daha ortaya çıkarken ekiplerin de ateşin oksijenle temasının önüne geçilebilmesi noktasında köpük kullandıklarını anlattı.

Artan hava sıcaklığı ve nispi nemin düşük olması nedeniyle vatandaşların orman içerisinde ve çevresinde daha dikkatli olmalarını isteyen Gözükara, orman sahalarına yanan sigara atılmaması, ateşsiz piknik yapılması, bahçe artığı ve anız ateşi yakılmaması çağrısında bulundu. Orman yangınları konusunda yapılan uyarıları önemsediklerini belirterek, bu konuda da vatandaşların gördükleri en küçük bir dumanı 'Alo 177 Hattı'na bildirmelerini isteyen Gözükara, "Bir kıvılcım felaketimiz olmasın, vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.

MERSİN'DE ORMAN YANGINI
MERSİN'DE ORMAN YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 15:05:05
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 15:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?