2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yine kaşıyorlar

Mersin’de, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın, Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümü nedeniyle, sokaklarda barikat kurup ateş yakarak gösteri düzenleyen gruba çevik kuvvet polisi müdahale etti.

Polis, ara sokaklara kaçan çok sayıda göstericiyi yakalayarak gözaltına aldı. Şevket Sümer, Yanipazar, Güneş, Gündoğdu ve Yenihal mahallelerinde, terör örgütü yandaşları sokaklarda toplanarak barikat kurdu. Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen gösteriye çocuklar da katılırken, iş yerlerinin tamamının kapalı olması dikkati çekti.

Şevket Sümer Mahallesi 1186. Sokak üzerinde de saat 10.30 sıralarında çöp tenekesi ve demir malzemelerle barikat kurup araç lastiklerini ateşe veren bir grup, terör örgütü ve elebaşısı lehinde sloganlar attı. Olay yerine sevk edilen çevik kuvvet polisi, panzerlerle gösterinin yapıldığı sokağa girdi. İş yerlerinin kepenklerinin kapalı olduğu sokaktaki barikat, panzerlerle kaldırılırken, göstericiler de ara sokaklara kaçtı. Çevik kuvvet polisi, ara sokaklara girerek çok sayıda göstericiyi yakalayıp gözaltına aldı. Bu arada ara sokaklardan polise taş atıldı.
Gösterilerin yapıldığı mahallelerde polis güvenlik önlemlerini artırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2005 Salı 13:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?