4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

YKKED Mersin şubesi açıldı

YKKED MERSİN ŞUBESİ AÇILDI

Yeni Kuşak Köy Enstitüsü Derneği (YKKED) Mersin Şubesi, düzenlenen törenle açıldı.

Açılış etkinliğinde yapılan konuşmalarda Köy Enstitüleri'nin toplum hayatındaki ve bugünlere gelinmesindeki önemine dikkat çekildi.

Eğitimci-Yazar Niyazi Altunya'nın da katıldığı törende konuşan Şube Başkanı Serdar Erkan, Köy Enstitüleri'nin kuruluşu ve bugüne kadar geçen süreçte yaşananları anlatarak, enstitünün öğretmenlik mesleğine olan katkısını dile getirdi. Öğretmenliğin bir meslek olduğunu vurgulayan Erkan, öğretmenlik mesleğinin toplumun geleceğini etkilediği için 'kutsal bir meslek' olarak öne çıktığını vurguladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözünü hatırlatan Erkan, yeni Türkiye'nin oluşturulmasında öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancını taşıyan Atatürk'ün, 'Kurtuluş Savaşı'nda öğretmenlerin gösterdiği çabayı da her zaman övdüğünü hatırlattı. Erkan, Türkiye'nin çağdaş bir ulus olabilmesi için eğitimin yaygınlaştırılması gerektiğine inanan Atatürk'ün; "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir" sözüyle de öğretmenlere verdiği değeri, onlara duyduğu saygıyı da en güzel biçimde ortaya koyduğunu dile getirdi. Erkan, "Özgür yurttaşlar yetiştirmek ve demokrasiyi geliştirmek, laik, karma ve demokratik bir eğitim için nitelikli öğretmenler yetiştirmek üzere açılan Köy Enstitülerinin 1953 yılında kapatılarak öğretmen okullarına dönüştürülmesi, daha sonra 1980 yılında öğretmen yetiştirme görevinin YÖK'e devredilmesiyle eğitim sorunları giderek artmış ve artık içinden çıkılmaz bir hale gelmiştir. Eğitim kar-zarar hesabı yapılan bir işletme gibi görülmektedir. Sözleşmeli öğretmenlik, vekil öğretmenlik gibi statüler öğretmenlerin toplumsal saygınlığını zayıflatmıştır" dedi.

Konuşmaların ardından Eğitimci-Yazar Niyazi Altunya ve Köy Enstitüsü mezunu olan emekli öğretmenlerce YKKED Mersin Şubesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Törende ayrıca şube binasının hizmete girmesinde katkı sunarak, destek verenlere de 'Teşekkür Belgesi' takdim edildi. Tören, düzenlenen kokteylle son buldu.

YKKED MERSİN ŞUBESİ AÇILDI
YKKED MERSİN ŞUBESİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 11:52:02
Güncelleme :30 Kasım 2010 Salı 16:01:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?