3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

'Yobaz' Mersin Cezaevi'nde

Mersin Anadolu Oyuncuları tiyatro grubu, Mersin Cezaevi'nde "Yobaz" adlı oyunu sahneledi.

Metin Balay'ın yazdığı, Mehmet Tekkanat'ın yönettiği "Yobaz" adlı komedi oyunu, Mersin Cezaevi'ndeki mahkum, tutuklu ve çalışanlarca beğeni ile izlendi.

Mehmet Tekkanat, oyunun Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın izni ve cezaevi öğretmeni Saadettin Süel'in daveti üzerine gerçekleştiğini belirterek, "Bu etkinlikler sayesinde, demir parmaklıklar arkasındaki insanlarımıza farklı bir gün yaşatıyoruz. Bu etkinlikler onlar için hem eğitici hem de eğlendirici oluyor. Toplumun her kesimine oyunlarımızı izlettirmek isteyen bizler için de değişik bir deneyim oluyor. Öyle bir ortamı yaşamak hayata bakışımızı farklı kılıyor ve özgürlüğün ne kadar önemli bir şey olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Bu etkinliklerimiz her zaman sürecektir" dedi.

Bu tür sanatsal etkinliklerin mahkumlar üzerinde hem eğitici hem de eğlendirici etkiler bıraktığını kaydeden Mersin Cezaevi öğretmeni Saadettin Süel ise amaçlarının bir biçimde cezaevine düşmüş insanları, yeniden topluma kazandırmak olduğunu belirtti. Bu amaçla çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Süel, "Geçen yıl mahkum arkadaşlar kendi yazdıkları bir oyunu sahnelediler. Bu çalışmalarda Altan Erkekli Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat bizlere yardımcı oldu. Her yıl sahneledikleri oyunları burada da sergiliyorlar. Bu destekleri için kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'Yobaz' oyununda 'Beyaz Gelincik' adlı TV dizisinden tanınan Vedat Yalçın, Gökhan Doğan ve Mehmet Tekkanat'ın yanı sıra, Ali Mansuroğlu, Ayşegül Tangören, Mine Kabadayı, Güneş Çam, Pınar Eldemir ve Turgut Ermercimek rol aldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 16:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?