4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yoksul aileye öğrenciler sahip çıktı

YOKSUL AİLEYE ÖĞRENCİLER SAHİP ÇIKTI

Mersin'in Tarsus ilçesinde verem hastası olan ve 4 çocuğuyla birlikte bir tarladaki bekçi kulübesinde yaşam savaşı veren kadın ve ailesine öğrenciler sahip çıktı. Aile için kendi aralarında yardım kampanyası düzenleyen öğrenciler, topladıkları gıda ve giyim eşyalarını aileye vererek, onlara yardım eli uzattı.

Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu 6. sınıfında okuyan 12 yaşındaki Rüveyda Türk, arkadaşları Filiz Sever (12) ve Fatma Can (12), Yunus Emre Mahallesi'nde gezerken bölgedeki bir tarım arazisi içinde bulunan bekçi kulübesinde yaşayan aileyi fark etti. Türk, arkadaşlarıyla birlikte aileye yardım edebilmek için Okul Müdür Yardımcısı Hüseyin Karabacak'ın yanına gidip görüşmede bulundu. Karabacak'tan onay alan Türk, aileye yardım edebilmek için okulda arkadaşlarıyla birlikte bir yardım kampanyası başlattı. Yoğun ilgi gören kampanyaya kimi öğrenciler giyim, kimi öğrencilerse gıda paketi bağışlayarak arkadaşlarına destek verdi.

Toplanan gıda ve giyim yardımları Hüseyin Karabacak, Rüveyda Türk ve diğer öğrencilerin de katılımıyla mağdur aileye teslim edildi. Yardım kampanyasının öğrencilerden gelen talep doğrultusunda başlattıklarını belirten Karabacak, zor şartlar altında yaşam savaşı veren ailenin ihtiyaçlarını karşılayabilme adına başlattıkları çalışmanın, okuldaki diğer öğrenciler tarafından da desteklendiğini söyledi.

Taşar ailesinin zor durumda olduğunu gördüğünü ve onlara yardım edebilme adına bir takım girişimlerde bulunduğunu anlatan Rüveyda Türk ise, “Yardım paketlerini kendilerine teslim ettiğimizde, onların gözlerinde gördüğümüz ışıltı bize yetti. Zor durumdaki insanlara yardım eli uzatıp, onları mutlu etmenin hazzını yaşadık arkadaşlarımla birlikte. Biz, her şeyden önce insan olmanın gereğini yerine getirdik. Bunun için de çok mutluyuz” dedi.

4 çocuk annesi 30 yaşındaki Birgül Taşar da, eşinin verem hastası olduğu için çalışamadığını ifade ederek, çocuklarından en büyüğü olan Sabahattin Taşar'ı da talasemi hastası olduğu için okula gönderemediklerini dile getirdi. Birgül Taşar, yaklaşık 3 ay önce Mersin'den Tarsus ilçesine gelerek, burada bir tarlanın içinde yer alan bekçi kulübesine yerleştiklerini anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ailemle birlikte perişan haldeyiz. Çok zor günler geçiriyoruz ve bir kuru soğana bile muhtacız. Bize yardım eli uzatıp, desteklerini esirgemeyen kızlarımızdan Allah razı olsun. Bu zamanda böyle iyi yürekli ve temiz insanları görmek beni mutlu etti.”

YOKSUL AİLEYE ÖĞRENCİLER SAHİP ÇIKTI
YOKSUL AİLEYE ÖĞRENCİLER SAHİP ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 16:41:00
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 17:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?